500 BİN SOSYAL KONUTTA İLK ANAHTARLAR MART 2027’DE

Türkiye’nin 81 ilini kapsayan 500 bin sosyal konut projesinde ilk anahtar teslimlerinin Mart 2027’den itibaren başlaması planlanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, proje kapsamında kuraların çekildiğini ve konutların hak sahiplerine etaplar halinde teslim edileceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından sosyal konut çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. “Ev Sahibi Türkiye” programı kapsamında 81 ilde 500 bin sosyal konut inşa edilmesi için yürütülen süreçte kuraların tamamlandığını belirten Erdoğan, teslim takvimine ilişkin ilk tarihi de duyurdu.

TESLİMLER MART 2027’DE BAŞLAYACAK

Açıklamaya göre 500 bin sosyal konut projesinde ilk anahtarlar Mart 2027 itibarıyla hak sahiplerine teslim edilmeye başlanacak. Teslimlerin projelerin yapım durumuna göre etaplar halinde sürmesi bekleniyor.

Programın 81 ili kapsaması nedeniyle açıklanan takvim Denizli’deki sosyal konut hak sahiplerini de ilgilendiriyor. İl ve proje bazındaki kesin teslim tarihlerinin TOKİ tarafından ayrıca duyurulması bekleniyor.

 

İSTANBUL’DA KİRALIK SOSYAL KONUT UYGULAMASI

Erdoğan ayrıca İstanbul’a özel 15 bin kiralık sosyal konut projesinde başvuruların 14 Eylül’de başlayacağını, ekim ayında ilk 1000 konut için kura çekileceğini açıkladı. Bu kiralık konut uygulaması İstanbul ile sınırlı bulunuyor.