HİERAPOLİS ÜÇÜNCÜ SIRADA  

Denizli’deki Hierapolis Ören Yeri, 190 bin 910 ziyaretçiyle Türkiye’de gece müzeciliğinin en çok ilgi gören üçüncü noktası oldu.

Denizli’nin önemli tarihi ve turistik değerlerinden Hierapolis Ören Yeri, gece müzeciliği uygulamasında Türkiye genelinde üçüncü sıraya yerleşti. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un açıkladığı verilere göre, Türkiye genelinde gece müzeciliği kapsamında 1 milyon 326 bin 590 ziyaretçiye ulaşıldı. Geçen yılın aynı döneminde 1 milyon 8 bin 80 olan ziyaretçi sayısı yüzde 32 artarken, Hierapolis Ören Yeri 190 bin 910 ziyaretçiyle en çok ziyaret edilen üç ören yeri ve müze arasında yer aldı.

HİERAPOLİS ÜÇÜNCÜ SIRADA  

HİERAPOLİS 190 BİN 910 ZİYARETÇİYLE ÜÇÜNCÜ SIRADA

Listenin ilk sırasında 501 bin 811 ziyaretçiyle İzmir Efes Ören Yeri yer aldı. Geçen yıl 368 bin 731 kişinin ziyaret ettiği Efes’te bu yıl yüzde 36 artış kaydedildi. İstanbul’daki Galata Kulesi ise geçen yılki 205 bin 344 ziyaretçi sayısını yüzde 35 artırarak 277 bin 557 ziyaretçiyle ikinci sıraya yerleşti.

Hierapolis Pamukkale Ören Yeri’nin ardından 62 bin 71 ziyaretçiyle Muğla Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, 60 bin 884 ziyaretçiyle Aydın Didim Ören Yeri ve 50 bin 53 ziyaretçiyle Muğla Marmaris Müzesi sıralandı.

HİERAPOLİS ÜÇÜNCÜ SIRADA  

BAKAN ERSOY: “GECE MÜZECİLİĞİNDE 1 MİLYON 326 BİN ZİYARETÇİYİ GERİDE BIRAKTIK”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, gece müzeciliğinde ulaşılan ziyaretçi sayısını sosyal medya hesabından duyurdu. Tarihi ve kültürel mirasın gece atmosferinde ziyaretçilerle buluşturulmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Ersoy, uygulamaya gösterilen ilginin çalışmaların karşılık bulduğunu ortaya koyduğunu belirtti.

Ersoy, paylaşımında, “Gece müzeciliğinde 1 milyon 326 bin ziyaretçiyi geride bıraktık! Tarihimizin ve kültürel mirasımızın eşsiz güzelliklerini gecenin büyüleyici atmosferinde ziyaretçilerimizle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Gece müzeciliğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32 artış sağlandığını vurgulayan Bakan Ersoy, “Bu ilgi bizleri hem mutlu ediyor hem de yeni çalışmalar için motive ediyor. Kültürel mirasımızı daha geniş kitlelerle buluşturmak, müze ve ören yerlerimizi yaşayan mekânlara dönüştürmek için aynı heyecan ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.