SANAYİCİLERİN İLGİSİ YOĞUN
Denizli’de gerçekleştirilmesi planlanan, 280 milyon dolarlık titanyum yatırımında ön talep başvuruları sürüyor. Denizlili sanayicilerin yatırıma büyük ilgi gösterdikleri kaydediliyor.
Denizli’de; Sanayi Odası öncülüğünde ve TEI işbirliğiyle hayata geçirilmesi planlanan titanyum yatırımı ilgi görüyor. 280 milyon dolarlık yatırım bedelli işletme için açılan ve 6 Kasım’da sone erecek olan ön talep başvurularında yoğunluk olduğu ifade ediliyor. Projeye ilk aşamada 100 milyon dolarlık yatırım yapılması planlanıyor.
Denizli Sanayi Odası’nın yaklaşık bir yıldır teknik ve finansal hazırlıklarını sürdürdüğü titanyum yatırımına Denizlili sanayicilerin yoğun ilgisi memnuniyet veriyor. Havacılık ve savunma sanayinin ihtiyaç duyduğu titanyum alaşımları ile yüksek nitelikli yarı mamullerin yerli üretimini amaçlayan proje, kentin yüksek katma değerli üretime geçişinde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

O TOPLANTIDAN VERİM ALINDI
TEI Genel Müdürü Mahmut Faruk Akşit’in de katıldığı, 300’den fazla iş insanının katıldığı istişare toplantısının ardından başlatılan ön talep sürecine ilişkin ilgi, projenin öncülerini memnun ediyor. Denizli Sanayi Odası, ön başvurular için son gün beklenmeksizin müracaatların yapılması çağrısında bulundu.

KARAR DENİZLİ’NİN
Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, şehrin sanayi geleceğini etkileyecek projeye ilişkin; “Bundan sonraki kararı Denizli'nin reel sektörü, sanayicileri ve sermaye sahipleri verecek” ifadelerini kullandı.
Diğer yandan yatırımcıların ön talebe olan ilgisinin kesin bir yatırım veya pay taahhüdü anlamına gelmediğinin altı çiziliyor. Nihai yatırım tutarları, ödeme koşulları ve ortaklık payları şirketin kuruluş sürecinde netleşecek. Başvuruların tamamlanmasının ardından ortaya çıkan sermaye potansiyeli değerlendirilerek yatırımın sonraki aşamalarına ilişkin yol haritası belirlenecek.




