DENİZLİ PROTOKOLÜNDEN ENGELLİLER HAFTASI MESAJI

Denizli protokolü, Engelliler Haftası nedeniyle bir mesajlar yayımladı. Protokol üyeleri yayımladıkları mesajlarda birlik ve beraberlik vurgusu yaparken engelsiz bir yaşam temennisinde bulundular.

Her yıl 10- 16 Mayıs günleri arasında kutlanan Engelliler Haftası başladı. Engelli bireylerin sorunları, engelliliğin önlenmesi ve engellilerin eğitimi ve vatandaşların engelli bireylere karşı duyarlılığı hakkında etkinlikler ve çalışmalar yapılıyor. Denizli protokolü de bu hafta nedeniyle mesajlar yayınlayarak engellilik üzerinde durdular.

“HER İNSANIN BİR ENGELLİ ADAYI OLDUĞU UNUTULMAMASI GEREKİR”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan Engelliler Haftası nedeniyle yayımladığı mesajda ““Engelli kardeşlerimiz için farkındalık yaratmak, onların ihtiyaçlarını karşılamak ve toplumda ayrımcılığa uğramadan yaşamalarını sağlamak en temel hedeflerimizden biridir.” dedi.

Denizli’de yaşayan engelli vatandaşlar ve ailelerinin tüm ihtiyaç ve taleplerini karşılamak için gayret ettiklerini belirten Başkan Zolan, engelli bireylerin eğitimden, spora, sağlıktan, sosyal ve kültürel alanlara olmak üzere birçok ihtiyacını karşılayacak şekilde hayata geçirdikleri “Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Spor ve Yaşam Merkezi” inşasının tüm hızıyla sürdüğünü, örnek tesisin Denizli’de insana yapılan yatırımların en değerlisi olduğunu kaydetti.

Engelli vatandaşların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmanın ve yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almanın tüm toplumun ortak sorumluluğu olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, “Her insanın bir engelli adayı olduğu unutulmaması, tüm vatandaşların bunun bilincinde olması, engelli kardeşlerimizin sorunlarına bu duyarlılıkla yaklaşması gerekir. Bu duygu ve düşüncelerle Engelliler Haftasını kutluyor, vefakâr ailelerine saygı ve sevgilerimi sunuyorum" diye konuştu.

“ÜZERİMİZE NE DÜŞÜYORSA HER ZAMAN YAPMAYA HAZIRIZ”

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ise mesajında “Engelli kardeşlerimizin geleceğe umutla bakabilmelerini sağlamak ve toplumsal hayatta farkındalık yaratmak amacıyla her yıl düzenlenen Engelliler Haftası, bizler için en özel haftalardan biridir. Toplum olarak bilinçli hareket ettiğimiz takdirde engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırabilir ve hayata engelsiz bir şekilde katılmalarını sağlayabiliriz. Bizler de Merkezefendi Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımız için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bizler, onların her zaman yanındayız. Elimizden ne geliyorsa, üzerimize ne düşüyorsa her zaman yapmaya hazırız. Bu duygu ve düşünceler ile Engelliler Haftası’nın toplumsal hassasiyeti ve farkındalığı artırmasını temenni ediyor, bütün engelli bireylere ve değerli ailelerine mutlu ve huzurlu bir ömür diliyorum” dedi.

“HER ZAMAN ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA OLDUK”

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki mesajında “Engelli vatandaşlarımız yaşamları boyunca birçok zorlukla karşılaşmaktadır. Onların yaşadığı zorluklar kendi engelleri değil, toplumun engelleyici tutumudur. İşte bu özel hafta bir kutlama değil, toplumun bu tutumunu değiştirmek adına bir farkındalık haftasıdır. Engelli olmak sadece birey olarak onları değil, ailesini ve yakın çevresini de etkilemektedir. Günümüzde, hükümetimizin girişimleri ile engellilerimize yönelik birçok önemli kanun yasa çıkartılarak, gerek sosyal gerekse ekonomik anlamda kolaylıklar sağlanmış, engelli vatandaşlarımızın istihdamında büyük atılımlar gerçekleştirilmiştir. Yerel yönetim olarak, engelli vatandaşlarımızın tek başlarına yaşam sürme kolaylığına erişmesi, üretken bireyler haline gelerek, çevresiyle kolay ve sağlıklı iletişimler kurabilmesi hepimizin en büyük sorumluluğudur. Pamukkale Belediyesi olarak da en başından bugüne kadar her zaman engelli vatandaşlarımızın yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.