DENİZLİ PROTOKOLÜNDEN ANNELER GÜNÜ MESAJLARI

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Şeniz Doğan ve Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, yarın kutlanacak Anneler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, mesajında, toplumun temelini oluşturan aileyi, üstün fedakârlıkları ve koşulsuz sevgisiyle bir arada tutarak bir huzur yuvasına dönüştüren annelerin bu özel gününü kutlamanın mutluluğu içinde olduklarını belirtti.

ali fuat atik yeni olay gazetesi

İLK ARKADAŞIMIZ, İLK SIRDAŞIMIZ, İLK ÖĞRETMENİMİZ, KAHRAMANLARIMIZ

Ayaklarının altına cennetin serildiği annelerin en yüce hasletlere sahip; iyiliğin, şefkatin, merhametin, özverinin, koşulsuz ve sınırsız sevginin timsali fevkalade insanlar olduklarını vurgulayan Atik, "Elleri öpülesi güzel annelerimiz; ilk arkadaşımız, ilk sırdaşımız, ilk öğretmenimiz, haklarını hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz kahramanlarımızdır. Onlar ki bizleri, hiçbir karşılık beklemeden, sadece yavrusu olmamızdan kaynaklanan olağanüstü sevgiyle büyüterek hayata hazırlayan, şefkat dolu yürekleriyle karakterimizi şekillendiren, yaşamı bizler için anlamlı kılan en değerli varlığımızdır. Hiç şüphesiz insanımızın ve toplumumuzun şekillendirilmesinde de annelerin rolü çok ama çok büyüktür" dedi.

"Annelerimizin emeklerinin karşılığının bir güne sığdırılmasını mümkün görmesek de Anneler Günü'nü, annelerimizin vazgeçilmez olduklarını göstermek için bir fırsat olarak değerlendirmekteyiz." diyen Atik, "Anneye hürmeti esas alan, anneliği dünyanın en müstesna mertebesi olarak gören bir kültür ve geleneğin temsilcisi olarak bizler biliyoruz ki annelerimizin haklarını hiçbir şeklide ödemeyiz. Lakin bugün onların sevgi, şefkat ve merhametine layık olmaya çalışmalı, onlara karşı hürmette kusur etmeyerek hayır dualarını almalı, emeklerinin boşa gitmediğini onlara göstermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle üzerimizde ödenemez hakları bulunan, varlıklarıyla bizlere güç veren, evlatlarını vatan uğruna feda etmiş başta şehit anneleri olmak üzere yaptıklarını hiçbir maddi değerle ödeyemeyeceğimiz bütün annelerin Anneler Günü'nü kutluyor; her birine sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler diliyor, ebediyete uğurladığımız tüm annelerimizi rahmet ve duayla anıyorum." ifadelerine yer verdi.

osman zolan

ANNE SEVGİSİ, SEVGİLERİN EN KIYMETLİSİDİR

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, karşılıksız sevgileri, şefkat ve hoşgörüleriyle doğumdan ölüme her daim yanımızda olan annelerin fedakarlıkları ve emekleri ile bizlerin bugünlere gelmemizdeki en büyük emek sahipleri olduğunu vurguladı.

"Annelik yeri doldurulamayan, değeri hiçbir şeyle ölçülemeyen dünyadaki en yüce duygulardan biridir" diyen Zolan, "Anne sevgisi, sevgilerin en büyüğü, en kıymetlisidir. Dünyaya gözümüzü açtığımız ilk andan itibaren ihtiyaç duyduğumuz her anımızda yanımızda olan, sonsuz fedakarlık ve sabırlarıyla ömürlerini evlatlarına adayan annelerimiz sağlıklı bir toplumun oluşmasında en büyük pay sahibidir. Onların haklarını hiçbir zaman ödeyemeyiz" ifadelerini kullandı.

Annelerin her zaman değerini bilerek baş taçı edip gönüllerini hoş tutmanın gerektiğini kaydeden Zolan, "Bugün, bizleri canından bir parça olarak gören annelerimizi ziyaret edip hayır dualarını alalım. Başta şehit anneleri olmak üzere evlatlarını şefkatle kucaklayamayacak annelerimizi unutmayalım, onların gönüllerini hoş tutalım. Bu vesilelerle öncelikle, üzerimde büyük emeği olan rahmetli annem ile hakkın rahmetine kavuşmuş tüm anneleri saygı, rahmet ve minnetle anıyor, değerli eşim, sevgili kızım ve tüm anne ve anne adaylarının Anneler Günü'nü yürekten kutluyorum." dedi.

avni örki

HAYATIMIZIN HER ANINDA MİNNETTARLIĞIMIZI, SEVGİMİZİ GÖSTERMELİYİZ

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Anneler Günü mesajında, milli mücadelenin sembollerinden olan Nene Hatun'un 1955 yılında, yılın annesi seçilmesiyle birlikte Türkiye'de Anneler Günü'nün her yıl mayıs ayının ikinci pazar gününde kutlanmaya başladığını hatırlattı.

"Tarihimize adını altın harflerle yazdırmış nice kadınlarımız, annelerimiz var" diyen Örki, "Her anne özel, her anne eşsiz. Her kadın, her anne birer mücadeleci, öğretmen, vatansever, fedâkar. Biz evlatların da bu bilinçle bakması gerekiyor onlara ve sadece bu gün değil hayatımızın her anında minnettarlığımızı, sevgimizi göstermemiz gerekiyor. Annelerimize evladının bir tebessümü yeterken, annelerimizi her gün telefonla arayıp sormak, hayatlarını güzelleştirmek biz evlatların görevidir. Anne dediğimiz an yüreklere dolan huzur ve sevginin, ne tarifi mümkün, ne de bir ölçü aletiyle ölçülmesi mümkün. Bu sebeple, bu değerli sevgi yitip gitmeden kıymetlerini bilmeliyiz. Bu düşüncelerle,  başta kendi annem, eşim olmak üzere sevgi ve emeğin simgesi tüm kadınlarımızın Anneler Gününü kutluyorum" ifadelerini kullandı.

şeniz doğan

GÜÇLÜ BİR TOPLUM, GÜÇLÜ ANNELER TARAFINDAN İNŞA EDİLİR

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında koşulsuz sevginin, fedakarlığın ve merhametin sembolü annelerin, evlatların her zaman sığınabilecekleri bir liman olduğunu kaydetti.

"Güçlü bir toplum, güçlü anneler tarafından inşa edilir." diyen Doğan,  "Anne sevgisi, sevgilerin en kutsalı ve kıymetlisidir. Karşılıksız sevgileri, tükenmek bilmeyen fedakarlıkları, hoşgörüleri ile neşe kaynağımız olan annelerimiz, bizlere her zaman yol gösterici olmuştur. Evlat yetiştiren bir anne olarak Merkezefendimizi, çocuklarımızın huzurla, neşeyle ve güvenle yetişeceği bir ilçe yapmak adına var gücüyle çalışan bir belediye başkanı olarak, çocuklarına aşıladıkları vatan, millet, özgürlük sevgisiyle Cumhuriyetimizin kuruluşunu ve bugünlere taşınmasını sağlayan tüm annelerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu duygu ve düşünceler ile başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım olmak üzere vatan uğruna evlatları şehit düşen, gazi olan annelerimizin ellerinden öpüyor, tüm annelerimizin Anneler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum" dedi.