ÇYDD’Lİ GENÇLER DENİZLİ’DE BULUŞTU

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Muğla, Marmaris, Fetiye, Aydın, Söke, ve Kuşadası Şubeleri gençlik birimi öğrencileri yeni projeler için Denizli’de bir araya geldi.

Denizli Şube Başkanı Halime Yıldız, turna kuş grubu planlama ekibinin yaz döneminde spor aktiviteleri, kültür-sanat faliyetleri, yaz kampı, köyde şenlik var projelerini değerlendirdiklerini söyledi.  ÇYDD’li gençlerin yaz dönemi planlarının hazır olduğunu belirten Başkan Yıldız, “Çok güzel bir buluşma oldu, katılım sağlayan gençlerimize ve onlara destek olan şube yönetimlerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

KÖYDE ŞENLİK VAR

Köyde Şenlik Var projesinin çok önemli olduğunu söyleyen Başkan Yıldız, “Vatandaşlarımızın yaşam alanları olan köylerin veya mahallelerin kent merkezlerine göre eğitim ve sosyal etkinlikler bakımından daha yetersiz olması nedeniyle “Milletin efendisi” olan köylülere, kırsal kesimlerde veya kent merkezlerinin dışındaki mahallelerde yaşayan insanlara yönelik bir sivil toplum projesidir” dedi.

ÇYDD’Lİ GENÇLER DENİZLİ’DE BULUŞTU

ROL MODEL

Projenin köy okullarında eğitim gören çocuklara rol model olduğunu dikkat çeken Yıldız, “Uzmanlar tarafından verilen eğitimler ile bilincin ve farkındalığın artırılması, gençlerin toplum içinde çalışma alışkanlıklarının geliştirilmesi, üniversiteli gençler ile köy/mahalle sakinlerinin iletişiminin geliştirilmesi, üniversiteli öğrencilerinin köy okullarındaki çocuklara rol model olması gibi birçok toplumsal fayda amacı güdülmektedir. Bu amaçlar doğrultusunda “Köyde Şenlik Var!” projesinin gerekçelerinde belirtilen eksikliklere sahip köyleri ve mahallelileri tespit etmek, bu gerekçelere uygun faaliyetler yürütmek ve ölçülebilir değer yaratmak hedeflenmiştir” diye konuştu.