DENİZLİ BAROSU’NDAN SEÇİM İÇİN DANIŞMA HATTI

Yarın gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri için Denizli Barosu “Seçim Hukuku ve Güvenliği  Merkezi” ve danışma hattı kurduğunu açıkladı.

Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimleri yarın ülke genelinde yapılacak. Siyasi partiler ve adaylar seçim için son hazırlıklarını tamamlarken sivil toplum örgütleri de seçim güvenliği çalışmalarını sürdürüyor.

Denizli Barosu da seçim güvenliği için bir merkez ve danışma hattı oluşturdu. Baro’nun yaptığı açıklamada “14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan, Türkiye Cumhuriyeti  Cumhurbaşkanlığı,  28. Dönem  TBMM, Millet Vekilliği Seçimlerini, özgür, adil ve demokratik ortamda yapılabilmesi için, Denizli Barosunda, Seçim Hukuku ve Güvenliği  Merkezi  oluşturulmuştur.” dendi.

Oluşturulan merkezde Denizli Barosu Yönetim Kurulu üyelerinin tamamı ve müracaat eden avukatların görevlendirildiği aktarılırken “Seçimle ilgili yaşanabilecek olumsuzluklara karşı, anında müdahale edebilmek ve vatandaşlarımızdan gelecek her türlü ihbar ve şikayetin raporlandırılması ve değerlendirilmesi ve gereğinin yapılması amacıyla bir danışma hattı tesis edilmiştir.” ifadeleri kullanıldı.

Danışma hattından; siyasi parti temsilcileri başta olmak üzere, vatandaşların karşılaştığı sorunların giderilmesi için bağlantı kurulabileceği duyurulurken, hattın 24 saat açık olacağı ve seçmenlerin sorularının da yanıtlanacağı söylendi.

Seçim Hukuku ve Güvenliği  Merkezi’nin oluşturduğu danışma hattının numarasının 0 505 923 77 76 olduğu belirtildi.