POLİS MEMURU MÜKERRER OY MU KULLANDI?

Denizli’de sosyal medya platformlarında bir polis memurunun iki yerde oy kullandığı yolunda paylaşımlar yapıldı. İddialar üzerine Denizli Valiliği açıklama yaparak,  iddiaların doğru olmadığını, polis memurunun tek oy kullandığını duyurdu.

Pamukkale ilçesinde bir polis memurunun iki farklı sandıkta oy kullandığı iddia edildi. Sosyal medya platformlarında yayılan iddiada Hürriyet Ortaokulu’nda görevli polis memuru G.Ş.'nin aynı okuldaki iki sandıkta oy kullandığı ileri sürüldü.

VALİLİK’TEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Denizli Valiliği açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendirdi. Valilik açıklamasında, “Polis memuru G.Ş. ilimiz Hürriyet Orta Okulu’nda 1142 numaralı sandıkta güvenlik görevlisi olarak görev yaptığı esnada, ikametine göre oy kullanması için belirlenen ve seçmen bilgi kağıdında belirtilen aynı okulda konuşlu bulunan 1128 numaralı sandıkta oyunu kullanmıştır” denildi.

“MÜKERRER OY KULLANMA SÖZ KONUSU DEĞİLDİR”

Açıklamada durumun fark edilmesi üzerine polis memurunun görevli olduğu sandık kurulunun bilgilendirildiği ve 1142 nolu sandıkta polisin oy kullanmadığı vurgulanarak, “Dolayısı ile mükerrer oy kullanma söz konusu değildir” ifadesi kullanıldı.