LEYLEKLER HASATTAN PAYINA DÜŞENİ ALDI

Denizli'nin Çivril ilçesinde bir çiftçi traktörüyle  tarlasında yonca hasadı yaparken, baharın müjdecisi göçmen leylekler sürüler halinde hasada eşlik ederek payına düşeni aldı.

Baharın müjdecisi leylekler, havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte Çivril ilçesi sınırları içinde bulunan Işıklı Gölü çevresine bu yıl da geldi. İlçeye bağlı Seraserli Mahallesi Pirenlik Mevkii’ndeki yonca tarlasında hasat yapan çiftçi Özer Çetinkaya’nın tarlasına leylek sürüsü indi. Göçmen leylek kuşlarıyla birlikte yonca hasadı yapan Çetinkaya, yüksek sesle çalışan traktörüne rağmen kendisinden kaçmayan leylek sürüsünün videosunu ve fotolarını çekti. Ortaya sıcak görüntüler çıktı.

leylek

BİRLİKTE YONCA HASADI YAPTIK

 Mayıs ayı başında ilçeye sürüler halinde gelen leyleklerin eylül ayı sonuna kadar Işıklı Gölü çevresinde yaşadığını, göldeki canlıları avlayarak beslendiğini anlatan çiftçi Çetinkaya, “Mahallemiz Işıklı Gölü’ne komşu. Göçmen leylek sürüleri her yıl mahallemize gelir ve yazı burada geçirir. Bu sene de yüzlerce leylek sürüler halinde mahallemize geldi. Yaz boyunca gölden karnını doyuran leylekler eylül ayında tekrar göç edecek. Bugün tarlamdaki yoncaları traktörümle hasat etmeye başladım. Traktörün yüksek sesi ve bana rağmen onlarca leylek tarlama indi. Leyleklerle birlikte yonca hasadı yaptık” dedi.