ÖZEL BİREYLER TEMSİLİ ASKERLİK YAPTI

"Engelliler Haftası" etkinlikleri çerçevesinde, 11. Komando Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen "Temsili Askerlik Uygulaması" töreninde özel bireyler 1 günlük askerlik yapmanın mutluluğunu yaşadılar.  

Engelliler Haftası dolayısıyla, silah altına alınmaları mümkün olmayan engelli bireylerin bu hak ve ödevlerini sembolik olarak yerine getirmelerini sağlamak için 11. Komando Tugay Komutanlığı'nda 1 günlük "Temsili Askerlik Uygulaması" töreni düzenlendi. Fiziksel engellerinden ötürü askerlik hizmetini yerine getiremeyen engelli vatandaşların bir günlük temsili askerlik yapması için gerçekleştirilen törene, Denizli Vali Vekili Mehmet Okur, 11.Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Cengiz Güven, Büyükşehir Belediye Başkanı Osma Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ile diğer protokol üyeleri katıldı.

özel bireyler temsili askerlik

Tören için sabah saatlerinde  11. Komando Tugay Komutanlığı Kışlası'na gelen ve askeri elbiselerini giyen engelli bireylere, bir süre komutanları eşliğinde temsili askerlik eğitimi verildi. Askeri eğitimin ardından yemin töreni için yerlerini alan engelli gençler, Türk bayrakları ve tüfeklerin bulunduğu masaya ellerini koyup yemin etti.

özel bireyler temsili askerlik

Ailelerin de sevinç gözyaşlarıyla izlediği törende engelli gençler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından protokol üyelerinden terhis belgelerini aldılar. Geçit töreni ile askerlik görevini tamamlayan engelli bireyler, törenin ardından aileleri ve komutanlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

özel bireyler temsili askerlik

özel bireyler temsili askerlik