MERCAN KİMYA’DAN TEKNOLOJİK SATIN ALMA

​​​​​​​Denizli’nin kimya sektöründe halka açık ve öncü firmalarından Mercan Kimya, Pamukkale Teknokent’te faaliyet gösteren, Theca Ambalaj Şirketi’nin yüzde 30 hissesini 26 milyon 354 bin 160 TL bedelle satın aldı. Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklama satın alma sürecinin tamamlandığı belirtildi.

Pamukkale Teknokent bünyesinde yer alan firmalar sanayicilerin dikkatini çekiyor. Bilgiyi, katma değeri yüksek ürünlere dönüştüren firmalar sanayinin yakın ilgisini görüyor. Denizli’nin sektöründe öncü şirketlerinden Mercan Kimya, Pamukkale Teknokent’te kalıplanmış selülozik ambalaj sektöründe faaliyet gösteren, doğada çözünebilir viyol üreten ve bu üretime dair gerekli makine ve kalıplarını kendi tasarlayıp imal eden Pamukkale Teknokent firmalarından Theca Ambalaj Şirketi’nin yüzde 30 hissesini  satın aldı.

Pamukkale Teknokent bünyesinde 2021 yılında kurulan, kısa sürede yurt içi ve yurt dışı birçok pazarda yer alan Theca Ambalaj’ın yüzde 30 hissesi için Mercan Kimya, 26 milyon 354 bin 160 lira ödedi ve hisse devrini gerçekleştirdi. Theca Ambalaj A.Ş.’nin toplam değerinin ise yaklaşık 90 Milyon TL civarında olduğu belirtildi.

Karbon ayak izin azaltan ve doğada çözünen ürün üretiyor

Kamuyu Aydınlatma Platformu’na nisan ayında satın alma ile ilgili görüşmelerin başladığını bildiren Mercan Kimya, hisse satın alma işleminin tamamlandığını duyurdu. Mercan Kimya’dan KAP’a yapılan açıklamada,  “Yürütülen görüşmeler sonunda Theca Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. firmasının % 30 oranında hissesine satın alması konusunda anlaşma sağlanmıştır. Satın alma bedeli olarak belirlenen 26 milyon 354 bin 160 TL ödenmiştir ve hisselerin devir alınması tamamlanmıştır. Theca; kalıplanmış selülozik ambalaj sektöründe faaliyet gösteren, viyol olarak adlandırılan ürünleri üreten ve bu üretime dair tüm proses, makina ve kalıpları kendisi tasarlayıp imal eden bir sanayi, ticaret ve Ar-Ge firmasıdır. Theca'nın ürünleri doğada çabuk çözünen, düşük enerji ile üretilen ve karbon ayak izini azaltan yeni nesil, sürdürülebilir ürünlerdir. Firma; orta vadede, etki alanı geniş, sürdürülebilir malzeme teknolojileri  üzerine Ar-Ge projeleri gerçekleştirmeyi hedeflemektedir. Bilindiği gibi grubumuz sürdürülebilir üretim, karbon ayakizinin azaltılması, çevrenin korunması ve yeşil dönüşüm gibi konularda son derece hassastır ve durmaksızın bu hedeflere ulaşmak için çeşitli faaliyetlerde bulunmaktadır. Theca'nın bu hedeflerimize katkı sağlayacak ve yatırımcılarımıza finansal kazanımlarına pozitif yansıyacak bir firma olduğu değerlendirilmiştir” denildi.