BÜYÜKŞEHİR,  PAÜ'DE GENÇLİK NOKTASI AÇTI

Denizli Büyükşehir Belediyesi, üniversite-şehir bütünleşmesine katkı sağlamak amacıyla  PAÜ’de Gençlik Noktasını  hizmete açtı. Gençlik Noktası, gençlerin Büyükşehir Belediyesinin sosyal, kültürel ve eğitim faaliyetlerinden haberdar edilmelerinin yanında Gençlik Meclisi ile yönetim süreçlerine dahil olmalarını olanak sağlayacak.

Genç Dostu Belediye unvanı bulunan Denizli Büyükşehir Belediyesi, üniversite-şehir bütünleşmesine katkı sağlayacak Denizli Büyükşehir Belediyesi Gençlik Noktasını, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) yerleşkesinde hizmete açtı. PAÜ Merkez Yemekhane binasında hizmete giren tesisin açılış törenine, Belediye Başkanı Osman Zolan, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Tunahan Birden, davetliler ve üniversite öğrencileri katıldı.

Üniversitelilerin Büyükşehir Belediyesinin sosyal, kültürel ve eğitim faaliyetlerinden haberdar edilmelerini sağlayacak Gençlik Noktası, ayrıca üniversite öğrencilerinin  Gençlik Meclisi ile yönetim süreçlerine dahil olmalarını imkan sağlayacak. Üniversitelilerin Büyükşehir Belediyesinden öneri ve taleplerini alacak Gençlik Noktası, üniversite toplulukları ile Gençlik Meclisinin işbirliklerini de artıracak.

BÜYÜKŞEHİR,  PAÜ'DE GENÇLİK NOKTASI AÇTI

Gençlerin hayali gerçekleşti

Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Tunahan Birden, gençler olarak uzun süredir böyle bir mekanı hayal ettiklerini belirterek, Başkan Zolan’a bu taleplerini ilettiklerinde hemen olumlu yanıt verdiğini söyledi. Gençlik Noktasında toplantı, etkinlik ve eğitim çalışmaları yapabileceklerini ifade etti.

BÜYÜKŞEHİR,  PAÜ'DE GENÇLİK NOKTASI AÇTI

Üniversite-şehir bütünleşmesinde Türkiye’ye örnek

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ise, üniversite gençliğinin başta akademik ve sosyal olmak üzere her alanda gelişmelerini amaçladıklarını söyledi. Kutluhan, “Bunu başka yerlerde ve diğer üniversite rektörleriyle de konuşuyoruz. Herkes bize gıpta ediyor. Çünkü biz ne zaman Başkanımızın kapısını çalsak, o gün bizi hiç eli boş döndürmüyor” dedi. Büyükşehir Belediyesinin PAÜ’den daha fazla kültür ve sanat etkinliği yaptığını belirten Kutluhan, gençlerin bu etkinliklere katılımının daha kolay olabileceğini, mekanın üniversite-şehir bütünleşmesi bakımından Türkiye’ye örnek olacağını vurguladı.

BÜYÜKŞEHİR,  PAÜ'DE GENÇLİK NOKTASI AÇTI

Birçok eksikliği giderecek

Başkan Osman Zolan, hizmete açtıkları Gençlik Noktasında Büyükşehir Belediyesinin gerçekleştirdiği spor, kültür, sanat ve eğitim faaliyetlerinin  gençlere duyurulacağını, aynı zamanda öğrencilerin tesisin tüm imkanlarından da faydalanacağını söyledi. Gençliğe güvendiklerini anlatan Zolan, dersler kadar sosyal hayatın da önemli olduğunu belirterek, Gençlik Noktasının hem eğitim anlamında gençlere katkı sağlayacağını, hem de Büyükşehir Belediyesi etkinliklerini öğrenmeye imkan vereceğini ifade etti. Zolan, “Sizler fikir ve önerilerinizi söyleyin, bizler neye ihtiyacınız varsa tüm imkanımızı seferber ederiz. Gençlik Noktamız hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.