DEPREMLE SİYASETİ KARIŞTIRMAYIN

Kahramanmaraş merkezli depremde birçok yakınlarını kaybeden ve baba ocağından kilometrelerce uzaklıkta kimsesi olmadan yeni bir yuva kurmaya çalışan Hataylı gelin adayı İlkay Mercan, seçim sonuçları üzerinden depremzedelere hakaret edenlere tepki gösterdi.  26 Mayıs'ta Denizlili Nuri Açıkgöz ile hayatını birleştirecek olan Mercan, düğününe hayatını kaybeden yakınlarının katılamayacağını belirterek, “Depremle siyaseti karıştırmayın” dedi.

Denizlili Nuri Açıkgöz, 2020 yılında Hatay'da satış danışmanı olarak çalışmaya başladı. Yaklaşık 8 ay kentte kalan Açıkgöz, bu süre zarfında tanıştığı İlkay Mercan ile evlilik planları yapmaya başladı. Denizli'ye dönüp bir otelde işe giren Nuri Açıkgöz, İlkay Mercan'ı 6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ili yıkılan yüz yılının deprem afetine 1 hafta kala nikah işlemlerini gerçekleştirmek için Denizli'ye davet etti. Nikah ve düğün hazırlıklarına devam eden çift, gelen acı deprem haberiyle yıkıldı. Depremde ailesi, yakınları ve komşularından birçok kişiyi kaybeden İlkay Mercan, depremin ertesi günü Hatay'a giderek arama kurtarma çalışmalarını takip etti. Hayatını kaybeden yakınlarını toprağa veren İlkay Mercan, yeni bir başlangıç yapmak için Denizli'ye döndü.

Nikah ve düğüne kız tarafından kimse katılamayacak

Yaşadıkları acıyı içlerine atan Nuri ve İlkay çifti, planları aylar öncesinden yapılan nikah ve düğünlerini tamamlamak için kolları sıvadı. Yaşadıkları maddi sıkıntı içerisinde kendilerine yeni bir yuva kurmaya çalışan çiftin, Denizlili gazeteci Nadir Güleç'in kurucusu olduğu Denizli Sosyal Paylaşım Grubunda paylaşılan acıklı hikayesi yüreklere dokundu. Çiftin durumundan haberdar olan bir çok hayırsever, ellerinden geldiğince yeni kurulacak yuvanın ihtiyaçlarına el uzattı. Verilen desteklerle düğün alışverişlerini yapan çift, nikah ve düğüne kız tarafından kimsenin katılamayacak olmaması nedeniyle tüm Denizlilileri mutluluklarına ortak olmaya davet etti.

Seçim sonrası yapılan hakaretler gelin adayını üzdü

Depremde sevdiği birçok insanı kaybeden gelin İlkay Mercan, seçim sonuçlarının ardından sosyal medyadan depremzedelere yönelik yapılan hakaretler nedeniyle büyük üzüntü yaşadığını söyleyerek vatandaşları birlik ve beraberliğe çağırdı. Yaşadığı acıya rağmen hayata yeniden tutunmaya çalışan Mercan, acıyı daha artıran paylaşımları yapanlara seslenerek, “Depremde insanlar hayat arkadaşlarını, eşlerini, anne, babalarını kaybettiler. O göçük altında kalanların bağırışlarını kimse bizim kadar duymadı. Yaralar hala sarılmaya çalışılıyor. Yapılan yorumların, orada depremi yaşayan insanları hiç bir şekilde hayatını düzenleyemez. Herhangi bir parti veya vatandaşın yaptığı üzücü yorumları doğru karşılamıyorum. Hangi partiden olursak olalım birlik olmamız gerekiyor. Depremzedelere hakaret edilmesi çok zor bir şey. Sevgi ve yardım insanın merhametine bağlı bir durumdur. Depremde arkadaşlarım, bazı akrabalarımı, komşularımı ve tanıdığım birçok kişiyi kaybettim. Lütfen, depremle siyaseti karıştırmayın. İnşallah düğünümüzü yapacağız. Bize destek olan Denizli halkına çok teşekkür ederim” diye konuştu.

 Düğün 26 Mayıs'ta

Depremin ardından bir birilerine daha çok sahip çıkarak dünyevine girmeye karar verdiklerini söyleyen damat Nuri Açıkgöz ise duygularını, “Yaklaşık 3 yıl önce çalışmak için Hatay'a gittim. Orada kaldığım 8 aylık dönemde tanıştık. Sonrasında görüşmeye devam ettik. Birbirimizi seviyoruz, evlenmeye karar verdik. Müstakbel eşimin ' Burada kimsesiz kaldım. Öksüz gibi düğün yapacağım' sözü beni çok üzüyor. Elimden ne geliyorsa yapmaya çalıştım. Şu anda düğün hazırlıklarımızı yapıyoruz. 26 Mayıs'ta düğünümüz var. Bizi düğünde yalnız bırakmasınlar istiyorum. Herkesi düğünümüze davet ediyorum" dedi.