YOĞURT SEVMEYEN KIZLARI İÇİN DENİDO MARKASINI YARATTI
Denizli’de Gıda Mühendisi Ayşegül Memişoğlu, kızları Nisan ve Defneye yoğurt yedirebilmek için evinde dondurulmuş yoğurt üreterek çıktığı yolculukta Denido Doğal Dondurma markasıyla 100 farklı lezzeti tüketiciyle buluşturuyor. Kış aylarında ayvalı, bal kabaklı, yaz aylarında çilekli, vişneli dondurmanın yanısıra spesifik dondurmalar da ürettiklerini söyleyen Memişoğlu, ürünlerinde kesinlikle vanilya, katkı maddesi, boya, aroma kullanmadıklarını açıkladı.
Pamukkale Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünü bitiren Ayşegül Memişoğlu, İzmir’de kuru domates sektöründe çalıştıktan sonra evlenerek Denizli’ye yerleşti. Domates kurutma ve tekstil sektöründe bir süre girişimlerde bulunan Memişoğlunun iş yaşamı kızları Nisan ve Defne’nin doğmasıyla bambaşka bir yöne evrildi. Nisan ve Defne’ye yoğurt yedirmek için kendince çözümler arayan Memişoğlu, yurt dışında gördüğü dondurulmuş yoğurt ve yoğurttan dondurma üretmek için kolları sıvadı. Kızlarına yoğurttan dondurma yapan gıda mühendisi anne, bir süre sonra sütten dondurma üretimine başladı. Evinin balkonuna konut elektriği ile çalışan dondurma makinesi kurduran Memişoğlu, farklı meyvelerle dondurma üretmeye başladı.
Markalaşma yolculuğunu anlattı
Kızlarına yoğurt yedirme çabasının üretime dönme sürecini anlatan Memişoğlu, “Evde sürekli çeşitli dondurmalar üretiyordum ama bunları kızlarıma ve çevreme yediriyordum. Yaklaşık 13 yıldır dondurma yapıyorum. Kızımın okulundan ’Bu dondurmaları okulda satalım’ teklifi gelince evdeki üretimim işe dönüştü. Kızlarım Defne, Nisan ve dondurma isimlerinden oluşan Denido Doğal Dondurma markasını oluşturdum. 8 yıl önce imalat yapacağım bir yer kiraladım ve ürettiğim dondurmaların satışına başladım” diye konuştu.
100 çeşit doğal dondurma üretiyor
Üretimde vanilya, katkı maddesi, boya ve aroma kullanmadıklarını ifade eden gıda mühendisi Ayşegül Memişoğlu, “Biz tamamen doğal dondurma imal ediyoruz. Kesinlikle katkı maddesi, boya, aroma, vanilya dahi kullanmıyoruz. Sütün kendi kokusunu bastırsın istemiyoruz. Kışın ayvalı, bal kabaklı, kırmızı erikli, leblebili dondurma, yazın çilekli, vişneli yaz meyveleriyle ve spesifik ürettiğimiz peynirli, incirli, kerevizli dondurmalarımız var. Sorbelerimiz, hiç şeker kullanmadan yaptığımız dondurmalarımız var. Hurmanın şekeri ile yaptığımız, sadece elma şekeri ile yaptığımız dondurmalarımız var. 100 farklı çeşitte dondurma imal ediyoruz. Günlük 250 kilogram üretim kapasitemiz var” dedi.
Gıda mühendisi olduğu için üretim süreçleri ile yakından ilgilendiğini vurgulayan Memişoğlu, Gerzele Mahallesinde üretim ve satış yaptıklarını belirterek, “Ürüne daha fazla katma değer katabilmek, etiket koyup paketleyip satabilmek istiyorum. Hedefim Denido markasıyla dondurma ihraç etmek” cümleleriyle gelecek planlarını özetledi.