EVLİLİK HAZIRLIĞI YAPANLAR DİKKAT!

Tüm Uluslararası İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TUSKO), gelin ya da damadın kaza geçirmesi, aile üyelerinin vefatı veya ayrılık gibi durumlarda düğünün iptal olması durumları için "Düğün Sigortası" uygulamasını başlattı.

SELAMİ AYDIN

Tüm Uluslararası İşveren Sendikaları Konfederasyonu, Türkiye genelinde 2 bin civarında düğün salonu işletmecisi için yeni bir uygulamayı devreye soktu: "Düğün Sigortası". Bu sigorta kapsamında, gelin ya da damadın kaza geçirmesi, aile üyelerinin vefatı veya ayrılık gibi durumlarda düğünün iptal olması halinde, hem çiftlerin hem de salon işletmecisinin masrafları sigorta tarafından karşılanacak.

DÜĞÜN SİGORTASI İLE İPTAL HALİNDE ZARARLAR ENGELLENECEK

Türkiye'de her yıl yaklaşık 500 bin düğün gerçekleştirildiğini belirten TUSKO Genel Başkanı Barış Ay, bu düğünlerin yüzde 2'sinin çeşitli sebeplerle iptal edildiğini açıkladı. Ay, düğünlerin iptal olması durumunda salon işletmecilerinin ve evlilik hazırlığında olan çiftlerin ekonomik zarara uğradığını belirtti. Ay, "Düğün Sigortası" uygulaması ile bu zararların karşılanacağını ifade etti.

Konfederasyon bünyesindeki 2 bin civarında düğün salonunun bu uygulamaya başladığını aktaran Ay, ilk 2 haftada 80 düğünün sigorta kapsamına alındığını söyledi.

DAVETLİLERE YARALANMA SİGORTASI DA YAPILIYOR

Ay, uygulamanın evlenecek çiftlerin düğün masraflarını artırmayacağını, aksine onları iptal durumunda yaşanabilecek zararlardan koruyacağını belirtti. İşletmecilerin ortalama 20 bin lira değerindeki bir düğün için sadece 1.000 lira sigorta ücreti ödeyeceğini ifade eden Ay, ayrıca düğünde meydana gelebilecek kazalarda yaralanma riskine karşı davetlilerin de sigorta kapsamına alınacağını açıkladı.

Evlenecek çiftlerin talebi üzerine ekstra ücret karşılığında düğündeki takıların çalınma ve kaybolma riskine karşı, gelin ve damada hayat sigortası gibi ek poliçelerin de düzenlenebileceğini belirtti.

Ay, "Evlenecek çiftler, araba ya da ev sigortası yaptırır gibi düğünlerini de sigortalayabilecekler. Düğün iptallerinde hem çiftler hem de salon işletmeleri mağduriyet yaşamayacak, masrafları karşılanabilecek. Düğün sigortasının yakın zamanda Türkiye genelinde tüm salonlarda uygulanmasını hedefliyoruz" dedi.