EYT'LİLER MAAŞLARINI BİRİKMİŞ OLARAK ALACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bir televizyon programında, EYT kapsamında emeklilik başvurusu yapanların maaşlarının bağlanma işlemlerinin sürdüğünü belirterek, herkesin bütün haklarını birikmiş olarak alacağını söyledi.

Bilgin, EYT kapsamında 1 milyon 700 bin civarında başvuru yapıldığını ifade ederek, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) personelinin maaş bağlama işlemlerini bir an önce tamamlamak için olağanüstü bir çalışma içerisinde olduğunu söyledi. Bilgin, "İşlemler bu ay sonuna kadar tamamlanır diye düşünüyorum. Tamamlanmasa da en fazla 10-15 gün sarkar. Ama kimse endişe etmesin, herkes bütün haklarını birikmiş olarak alacak" dedi.

Temmuz ayında en düşük memur maaşının 22 bin lira olacağını dile getiren Bilgin, çalışma hayatında EYT, 3600 ek gösterge ve geçici işçilere kadro düzenlemesi gibi pek çok konunun çözüme kavuşturulduğunu belirterek, belediyelerde çalışanların sorunlarının çözümüne ilişkin hazırlıklarının olduğunu, yeni Meclis döneminde bunların da çözüme kavuşacağını kaydetti.