KAMU BORÇLARINA YAPILANDIRMA SÜRESİ UZATILIYOR

Kamu borçlarının yapılandırılması için verilen başvuru süresi bir ay uzatılacak. Son başvuru tarihi 31 Mayıs 2023 olan borçlara yapılandırma için başvuru tarihi 1 ay uzatılarak 30 Haziran'da sona erecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 7440 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'la Emlak, Çevre Temizlik, İlan Reklam, Eğlence vergileri ile İdari Para cezaları ve İmar Para cezalarını yapılandırma uygulaması kapsamında vergi borcu, idari para cezası, SGK borçları gibi borçların yapılandırmasına ilişkin süreyi uzatıyor.

Resmi Gazete'de 12 Mart'ta yayımlanan kanunla devlete olan tüm vergi, prim, trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırma düzenlemesinde yer almayan adli ve idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, destekleme primi borçları ile belediyelerin emlak vergisi, su borçları da dahil olmak üzere tüm alacakları, oda ve borsaların, birliklerin aidat borçlarını yapılandırma imkanı tanıyan uygulamanın başvuru süresinin ve ilk taksit ödeme süresinin bir ay uzatılması için çalışma yapılıyor.

Bugüne kadar 3 milyon 279 bin mükellefin 180 milyar liralık kamu borcunu yapılandırdığı uygulamada başvuru tarihi 1 ay uzatılacak. 31 Mayıs 2023'te bitecek olan yapılandırma kampanyası 1 ay daha uzatılacak ve 30 Haziran'da sona erecek.