KÜÇÜKBAŞ HAYVANLAR MAKİNE İLE YIKANACAK

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Tavas Belediyesi'nin hizmetine verilen küçükbaş yıkama makinesi ile ücretsiz ilaçlama hizmeti Yahşiler Mahallesinden başladı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Tavas Belediyesi'ne tahsis edilen küçükbaş hayvan dış parazit ilaçlama (yıkama) makinesi, ücretsiz olarak üreticilerin hizmetine sunuldu.

Tavas Belediyesi Tarım ve Hayvancılık Destekleme ve Faaliyet Yönetmeliği kapsamında üreticilerin hizmetinde olacak ve içerisinde küçükbaş hayvanların yıkanmasını sağlayacak makine, Yahşiler Mahallesine getirilerek üreticilere hizmet vermeye başladı.

Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, yaptığı açıklamada, "Büyükşehir Belediyemiz tarafından Belediyemize tahsis edilen küçükbaş ilaçlama (yıkama) makinesi ile ücretsiz ilaçlama hizmetimizi Denizli Koyun Keçi Birliği Başkanımız Kadir Özdemir ile birlikte Yahşiler Mahallemizden başlattık.

Mahallelerimizde program dahilinde bahar ve güz dönemi olmak üzere yılda 2 defa ilaçlama hizmeti verilecektir. İlaçtan,sudan ve zamandan tasarruf sağlayacak, hastalıkları önleyerek et ve süt verimini arttıracak hizmetimiz hayırlı olsun" ifadesini kullandı.