33 ŞEHİDİN ACISI 30 YILDIR HAFIZALARDA

Bingöl-Elazığ Karayolunda 24 Mayıs 1993'te usta birliklerine giden 33 askerin sivil ve silahsız haldeyken PKK'lı teröristlerce şehit edilmesi 30 yıldır hafızalardaki yerini koruyor.

Bingöl-Elazığ Karayolunda 33 askerin terör örgütü PKK mensupları tarafından pusuya düşürülüp şehit edilmesi, 30 yıldır hafızalardan silinmedi. Denizlili 7 askerin de şehit düştüğü olayda, farklı şehirlerde acemi birliklerindeki eğitimlerini tamamlayan askerler Malatya'daki toplanma merkezinden usta birliklerine gitmek için otobüslerle yola çıktı. Bingöl-Elazığ Karayolunu kullanan otobüsler Bilaloğlu köyü mevkisinde bölücü terör örgütü PKK tarafından pusuya düşürüldü. Otobüslerden indirilip kırsala götürülen aralarında öğretmenlerin de olduğu sivil kıyafetli askerler PKK'lı teröristlerce sıraya dizilerek üzerlerine ateş edildi. Kalleş saldırıda 33 askerimiz şehit olurken, 3 Mehmetçik yaralı olarak kurtuldu.

Denizli'den de 7 asker şehit düşmüştü

Yaşları 21-26 arasındaki 33 şehidimizin isimleri ve memleketleri şöyle: "Abdullah Kara-Antalya, Adem Zongur-Kırıkkale, Ahmet Apak-Denizli, Ahmet Aran-Manisa, Ali Arar-Konya, Aydın Kuzey-Çanakkale, Baki Umutlu-Denizli, Birol İrfan Askar-Afyonkarahisar, Cavit Yaman-Samsun, Ercan Çobanoğlu-Denizli, Erkan Kaçan-Konya, Hasan Gültutan-Hatay, Haydar Aslan-Trabzon, Hikmet Özdemir-Malatya, Hilmi Şahin-Konya, Hüseyin Çelik-Denizli, İbrahim Erten-Konya, İlyas Uyar-Konya, Mehmet Öztürk-Denizli, Mehmet Tura-Adana, Mevlüt Özkan-Konya, Murat Elibol-Çanakkale, Murat Menteş-Bolu, Musa Sarıgöz-Osmaniye, Mustafa Koçanoğlu-Denizli, Mustafa Yılmaz-Konya, Nihat Odabaşı-Kastamonu, Ramazan Akkaya-Kastamonu, Selahattin Aysan-Isparta, Şenol Cansız-Samsun, Şeref Tay-Denizli, Uğur Bozacı-İstanbul, Ünal Kalafat-İstanbul."

Saldırının yaşandığı Bingöl-Elazığ kara yolunun 13. kilometresindeki Anıttepe mevkisinde 33 temsili mezar ve 33 bayrak ile 33 Şehit Anıtı yapıldı. Araçlarıyla bölgeden geçen vatandaşlar, anıtı ziyaret ederek, şehitler için dua ediyor.

Denizli'nin Acıpayam ilçesi Dodurga Mahallesinde Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınları, Tüm Kamu Çalışanları Birlik Sendikasının girişimiyle Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan "24 Mayıs 1993, 33 Şehit Asker Anıtı" da şehitlerin ölümsüz isimlerini yaşatıyor.

Şehit Şeref Tay'ın kardeşi Turan Tay, yaşanan olayı ve şehitleri unutmamak ve unutturmamak için çaba gösterdiklerini, Dodurga'da yaptırdıkları anıtla emanete sahip çıktıklarını düşündüklerini kaydetti.