DENİZLİ HUBUBATTA YÜKSEK VERİM ALACAK

Denizli’de bahar aylarında etkisini gösteren yağışlar, hububat ekim dönemine denk geldi. Kent genelindeki yağışlar dolayısıyla bu sene Denizli tarımının, buğday ve arpada yüksek verim alması bekleniyor. 

Denizli’de bahar aylarında yağışlar etkisini gösterdi. Hububat ekim döneminde etkili olan yağışların Denizli’nin buğday ve arpadan yüksek verim almasına vesile olacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar hububat üretiminin olumlu olacağını söyledi. Çınar açıklamasında “Bu yıl verimlerin ortalama olarak Buğdayda 400 kg, Arpada ise 350 kilograma yakın gerçekleşmesini beklemekteyiz" dedi.

REKOLTEDE %20-25 ARTIŞ BEKLENİYOR

Denizli'de bu yıl yaklaşık 1 milyon 250 bin dekar civarında buğday ve arpa ekimi yapıldığını aktaran Çınar, “Çiftçimize  bin 435 ton hububat tohumu dağıtımı yapılarak ekim alanlarında %5 civarında artış sağlanmış olup, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından alımların yapılması da çiftçilerimizin bu stratejik ürüne yönelmesinde etkili olmuştur. Yapılan tarla kontrollerinde çıkışın ve ürün gelişimlerinin iyi durumda olduğunun görüldüğünü belirten Çınar, eğer şartlar böyle devam ederse rekoltede 2022 yılına göre %20-25 civarı artış beklenmektedir." diye konuştu.

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Çınar geçen sene dekar başına ortalama 322 kg olan buğday veriminin 400 kg, 267 kg arpa veriminin ise 350 kilograma çıkacağını tahmin ettiklerini söyledi. 

“KALİTELİ VE YÜKSEK REKOLTELİ ÜRÜN UMUYORUZ”

Çınar “Hasada kadar afetsiz bir dönem geçirirsek kaliteli ve yüksek rekolteli ürün elde edeceğimizi umuyoruz. Bu durumun çiftçimiz, şehrimiz ve Ülkemiz ekonomisine de büyük bir katkı sağlayacağını düşünüyor ve şimdiden tüm çiftçilerimizin bereketli ve bol kazançlı bir hasat dönemi geçirmelerini temenni ediyoruz. " dedi.