TÜRK EĞİTİM SEN ÜNİVERSİTEDE YETKİYİ ALDI

Pamukkale Üniversitesinde faaliyet gösteren sendikaların 4688 sayılı Kanun gereğince üye sayılarına göre yetki durumlarının değerlendirilmesi sonucu Türk Eğitim Sen Denizli 2 Nolu Şubesi yetkili sendika oldu. Şube Başkanı Fehmi Söylev, “Sendikal mücadelemizde ayrıştırıcı bir dil değil, bütünleştirici bir anlayışla tüm Üniversite çalışanlarımızın mutluluğu için mücadeleye devam ediyoruz” dedi.

Mayıs ayında sendikaların üye durumlarına göre yetkili olup olmadıkları belirleniyor. Pamukkale Üniversitesi’nde de yapılan inceleme sonucu Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şubesi, en fazla üye sayısına ulaşarak tekrar yetkili sendika oldu. 

Yetkinin alınması üzerine konu ile ilgili açıklama yapan Türk Eğitim Sen Denizli 2 Nolu Şube Başkanı Fehmi Söylev, yetkinin Türk Eğitim Sen’de kalmasının dik, onurlu, çalışanların çıkarları için her türlü eylemi ortaya koyan, mücadeleci sendikal anlayışın kazanması demek olduğunu söyledi. Söylev, “Yetkinin Türk Eğitim Sen’de kalması demek; ekmek kavgam, vatan sevdam anlayışının her alanda var olması demektir. Türk Eğitim Sen, 30 yılı aşkın süren sendikal mücadelesinde her zaman  çalışanların yanında saf tutmuş milli bir sendikadır. Sendikal mücadelemizde ayrıştırıcı bir dil değil, bütünleştirici bir anlayışla tüm Üniversite çalışanlarımızın mutluluğu için mücadeleye devam ediyoruz” dedi.

 Türk Eğitim Sen’in tüm Türkiye’de kamu çalışanlarının gerçek temsilcisi olacağını vurgulayan Söylev, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın ilkesiyle; çalışanların sosyo-ekonomik düzeylerini yükseltmek, mutlu çalışan, büyük ve müreffeh Türkiye ideali ile mücadele eden sendika olarak hak arama mücadelemize emek ve gönül veren Yönetim Kurulu Üyelerimize, birim temsilcilerimize ve ilkeli ve onurlu duruşun simgesi olan bütün akademik ve idari personelimize bize gösterdikleri güvenden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.