DENİZLİ DEPREMZEDE GELİNİ YALNIZ BIRAKMADI

​​​​​​​Kahramanmaraş merkezli depremde Hatay'da birçok yakınını kaybeden İlkay Mercan, Denizlili gençle dünya evine girdi. Hiçbir yakını düğüne katılamadığı için duygusal anlar yaşayan gelini  mutlu gününde yalnız bırakmayan vatandaşlar, çiftin yeni yuvasını da el birliğiyle kurdu.

Denizlili Nuri Açıkgöz, 2020 yılında Hatay'da satış danışmanı olarak çalışmaya başladığı sırada tanıştığı İlkay Mercan’ı depremden 1 gün önce Denizli'ye çağırdı. Kentte evlenme planı yapan ve hazırlıklara başlayan çift, meydana gelen deprem haberiyle yıkıldı. Apar topar deprem bölgesine giden çift, arama kurtarmaya yardım ederken, gelin de birçok yakınını kaybetti. Yeni başlangıç için çift, Denizli'ye geri döndü. Yakınlarını kaybettiği için yapayalnız kalan gelin Denizli el birliğiyle destek oldu. Verilen desteklerle düğün alışverişlerini yapan çift, şehirdekilerin katılımıyla dünya evine girdi.

“Çok şükür yalnız değiliz”

Eşiyle birlikte karşılaştıklarını zorlukların üstesinden gelmeyi başardıklarını dile getiren damat Nuri Açıkgöz, “Ben yaklaşık 3-4 yıl önce Hatay'ın İskenderun ilçesinde 8 aylık çalıştım. Bu sırada İlkay ile tanıştım. Birbirimizi sevdik, evlenmeye karar verdik.  Depremden 1 hafta önce İlkay'ı nikah işlemleri için İskenderun'dan çağırdım. Bir gün sonra deprem yaşandı. Ailesine ulaşamadık ve İlkay'ın zaten eşyaları ile her şeyi oradaydı. Sonrasında İskenderun ilçesine gittik ve oradan geri dönerken sıkıntılar yaşadık. İlkay'ın ailesi depremzede olduğu için gelemedi. Sosyal paylaşım gruplarının çağrısıyla Denizli halkı seferber oldu. Düğünümüze de yoğun katılım sağladılar. Şu an çok şükür yalnız değiliz” dedi.

“Ailem uzakta ve çoğu insanı kaybettik”

Yakınlarından uzak düğün yaptığı için üzgün olduğunu ama Denizlili halkının yanında olmasından dolayı büyük bir sevinç yaşadığını anlatan gelin  İlkay Mercan ise,  “Eşime ve Denizli halkına teşekkür ediyorum. Beni yalnız bırakmadıkları için ve özel günümüz de yanımızda oldukları için teşekkür ederim. Ailem uzakta ve çoğu insanı kaybettik. Zaten uzakta olsalar bile yine kalbimde, yanımda gibiler. Vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.