MAKSİAD, ÜLKE GENELİNE AÇILIYOR

Merkezi Denizli'de bulunan Makina Sanayici İş İnsanları Derneği (MAKSİAD) ülke genelinde şubeleşmenin ilk temelini İstanbul'da attı. İstanbul Şubesinin açılışı törenle yaptı, Başkan Mehmet Sarı, görev mazbatası ve şube anahtarını Kerim Koç'a takdim etti.

Denizli'de 2004 yılında makine ve ekipmanı imalatçılarını bir araya getirmek ve sorunlara ortak çözüm üretmek amacıyla kurulan MAKSİAD büyümesini sürdürüyor. Çalışmaları ile makina sanayi sektörünün öncüsü olan MAKSİAD, şubeleşme çalışmalarının ilk adımını İstanbul Lionel Otel’de büyük bir açılışla gerçekleştirdi. İstanbul Şubesi Kurucu Başkanı Kerim Koç,  MAKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sarı’nın elinden görev mazbatasını teslim aldı. Yönetim Kurulu üyelerinin hazır bulunduğu şube açılışında, İstanbul ve diğer illerdeki üyelerin yanı sıra MAKSİAD ailesine katılan yeni üyeler de yoğun ilgi gösterdi. Görev mazbatası ve şube anahtarı teslim töreninin ardından yeni üyelere rozetleri takdim edildi.

230 üyeye ulaştı

Törende konuşan MAKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sarı, amaçlarının kısa zamanda Türkiye'nin  birçok ilinde şube açarak makine sanayisine hizmet veren makine ve makine aksamı üreten firmaları tek çatıda toplamak olduğunu söyledi.  Sanayileşmede lokomotif olan yerli ve milli makine sektörünün söz sahibi olması için büyük bir gayretle çalıştıklarını belirten Sarı, “Birçok alanda makine üretimi önemli oranda artarken, ortaya çıkan bu başarı grafiğinde son yıllardaki en önemli aktörlerinden biri de MAKSİAD'dır. MAKSİAD, Denizli ve ülkemizin birçok ilinde 230 üyeyi çatısı altında toplamıştır. Ayrıca ilimizde makine sektöründe 10 bin kişilik istihdam olanağı sağlamaktadır” dedi.

Vizyonumuz makine üreticisinin yeni dünya düzeninde yerini alması

MAKSİAD'ın  üyelerinin gelişimine önem veren bir dernek olduğunu belirterek, “Bu açıdan bakıldığında vizyonumuz yerli makine üreticisinin küreselleşen yeni dünya düzeninde yerini almasını sağlamaktır. Yeni projelerimiz ve istihdam alanlarımız ile bölge ve ülke ekonomisine katkıda bulunacağız. Aynı zamanda nitelikli fikirlerle de müteşebbis üyelerimizle inovatif güçlü bir köprü kurarak şube il temsilciliklerimiz aracılığıyla başarılı işler ortaya koyacağız. İstanbul Şubemiz ülkemize ve sektörümüze hayırlı uğurlu olsun. Şube Başkanımız Kerim Koç ve ekibini şimdiden tebrik ediyor, başarılar diliyorum’’ diye konuştu.

Makina imalat sektörünün ihracattaki payı artıyor

Sektörün büyümesini her geçen yıl devam ettirdiğine dikkat çeken Sarı, “ Dünyadaki ortalamaların tek hanelerde kaldığı 2022'de; makine ve teçhizat yatırımlarındaki büyüme Türkiye'de yüzde 13 gibi yüksek seviyelerde gerçekleşti. Ülkemize yönelik ilave tedarik talebinin de etkisiyle makine üretimindeki canlılık yılsonuna kadar devam etti. Kasım sonunda makine ve ekipman imalatındaki üretim artışı yüzde 16,5 olarak gerçekleşti” açıklamasını yaptı.