DGS Ne Zaman? DGS Başvuru İşlemleri Başladı

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için başvurular başladı. Üniversiteye geçiş yapmak isteyen adaylar, DGS'ye başvurularını gerçekleştirmek için DGS başvuru işlemleri, DGS ne zaman ve DGS ücretleri ne kadar ? sorularına cevap arıyor.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), DGS başvurularının bugün başladığını duyurdu. DGS'ye katılmak isteyen adaylar, ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden 5 Haziran’a kadar başvurularını online olarak yapabilecekler.

DGS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

ÖSYM tarafından DGS başvuru ücreti 270 lira olarak açıklandı. Deprem bölgesindeki adaylardan başvuru ücreti alınmayacak. DGS BAŞVURU İŞLEMLERİ İÇİN BURAYA TIKLAYABİLİRSİNİZ

DGS NE ZAMAN? 

DGS 16 Temmuz 2023 tarihinde uygulanacak. DGS Sonuçları ise 11 Ağustos 2023 tarihinde açıklanacak

DGS NEDİR? DGS ŞARTLARI NEDİR?

DGS, önlisans programlarını tamamlayan adayların lisans programlarına geçiş yapmak istedikleri bir sınavdır. Bu sınavda başarılı olan adaylar, üniversitelerin lisans programlarına yerleştirilirler ve akademik kariyerlerine devam ederler.

DGS başvuru işlemleriyle ilgilenen adaylar, ÖSYM'nin resmi internet sitesini ziyaret ederek başvuru kılavuzunu inceleyebilir ve gereken adımları takip edebilirler. Başvuru sürecinde herhangi bir sorunla karşılaşan adaylar, ÖSYM ile iletişime geçerek destek alabilirler.