DENİZLİ İŞ DÜNYASI TOBB SEÇİMİNE KİLİTLENDİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 79. Genel Kurulu, 31 Mayıs Çarşamba günü Ankara'daki TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde (TOBB ETÜ) gerçekleştirilecek. Denizli iş dünyası, yarınki seçimde TOBB Yönetimi Kurulu'nda temsiliyet hedefliyor.

TOBB'a bağlı 365 oda ve borsada geçen sene başlayan seçimlerin ardından bu yıl mayıs ayında sona ermesi planlanan TOBB'un 79. Genel Kurulu, Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi nedeniyle 31 Mayıs Çarşamba günü yapılacak. Geleneksel olarak hem iktidar hem de muhalefet iş dünyasına seslenilen genel kurulda TOBB'un mevcut başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun seçime tek aday olarak girmesi bekleniyor.

Ankara'da güçlü bir lobi oluşturmak isteyen Denizli iş dünyası, yarın gerçekleşecek TOBB seçimine odaklandı. Kentin iş dünyası temsilcileri, 1 milyon 500 bine yakın üyeyle Türk iş dünyasının en büyük örgütü konumunda olan TOBB'un Yönetim Kurulu'nda Denizlili bir ismin yer almasını istiyor.

Milletvekili genel seçiminde TBMM'ye Şahin Tin ve Şeref Arpacı'yı gönderen Denizli iş dünyası, TOBB Yönetim Kurulu'nda da yer almasını istediği Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan ve Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu isimleri ile Ankara'da etkin bir lobiye sahip olmayı hedefliyor.