DENİZLİ TOBB'DA 3 İSİMLE TEMSİL EDİLECEK

​​​​​​​Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 79. Genel Kurulunda Rifat Hisarcıklıoğlu yeniden seçilirken Denizli'den de 3 isim konseylerde görev aldı. Denizli'nin TOBB Yönetiminde yer almak için yürüttüğü lobi çalışmaları ise sonuç vermedi.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'ndeki 79. Genel Kurul'da yapılan seçimler sonunda Rifat Hisarcıklıoğlu, 4 yıl süreyle yeniden TOBB Başkanı oldu.​ Denizli Ticaret Odası, Sanayi Odası ve Ticaret Borsası Başkan ve delegelerle Genel Kurul'da Denizli'yi temsil etti. Denizli'nin TOBB Yönetiminde bir isimle temsil edilmesi yönünde yapılan lobi çalışmaları sonuç vermedi, Denizlili isimler konseylerde görev aldı.

Yapılan seçimler sonucu Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Yedek Listesinde yer alırken,  Sanayi Odaları Konseyi’ne de asil üye olarak girdi. Sanayi Odaları Konseyi’nde ayrıca yedek listeden DESİAD Başkanı Nuri Turgut da yer aldı.  Ticaret Odaları Konseyi'nde de Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan asil üye olarak görev aldı. Bu sonuçla Denizli, TOBB'da 3 isimle temsil edilecek.

Kasapoğlu, Sanayi Odaları Konseyinde

Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, seçim sonunda yaptığı açıklamada, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'mizin 79. Genel Kurul Toplantısı'na delegelerimizle katıldık. Başkanımız  M. Rifat Hisarcıklıoğlu'na ve yeni Yönetim Kurulumuza, komisyonlarımıza ve Konseylerimize yeni dönemde başarılar dilerim. Türk iş camiamızın lokomotifi  olarak, ülkemizin ekonomik kalkınma vizyonuna katkı sağlamak amacıyla mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Erdoğan, Ticaret Odaları Konseyinde

Denizli Ticaret Odasından da genel kurulla ilgili, “Yeniden TOBB Başkanı seçilerek güven tazeleyen, Ticaret Odaları Konseyi'nde Yönetim Kurulu Başkanımız Uğur Erdoğan'a da yer veren M.Rifat Hisarcıklıoğlu'nu tebrik eder, yeni dönemde başarılarının artarak devam etmesini dileriz. El birliğiyle ülkemizin, sektörlerimizin ve üyelerimizin kalkınmasına katkı koymaya, Türkiye ekonomisine katma değer sağlamaya devam edeceğiz. Halka hizmet etmek, Hak'ka hizmettir düsturuyla, insanımızın refahını yükseltmeye, işletmelerimiz ile girişimcilerimizin sayısını artırmaya yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Biz büyük bir aileyiz” açıklaması yapıldı.

Öte yandan delegelikte 10 yılı dolduran DTO delegesi Bayram Ali Çoban, Hizmet Şeref Belgesini TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan aldı.