DENİZLİ’NİN YAĞMURLA İMTİHANI

Denizli dün son 32 yılın en yoğun yağışına tanık oldu. 37 dakika içinde metrekareye 27 kilogram yağış düştü, sağanak yağmur dakikalar içinde hayatı durma noktasına getirdi. Kısa sürede yollar adeta dereye döndü, kimi evleri su bastı. Yağışların ardından CHP kanadı Büyükşehir Belediyesini eleştirdi.

Sağanak yağıştan  en fazla zarar gören yerler, Karahayıt, Uzunpınar ve Akköy mahalleleri oldu. Yüksek rakımlı mahallelerin derelerinden akan sular taşarak ağaçları devirdi. Su basan kimi ahırlardaki hayvanlar telef oldu. Aşırı yağışla birlikte şehir merkezinin hemen her noktasında hayat olumsuz etkilendi. Altyapının yetersiz kaldığı noktalarda vatandaş kendi imkanlarıyla çözüm aradı. Büyükşehir ve merkez ilçe belediyeleri ise gün boyu aşırı yağışla ortaya çıkan olumsuzluklarla mücadele etti.

CHP KANADI OSMAN ZOLAN’A YÜKLENDİ

CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum yazılı bir açıklama yaparak Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı eleştirdi. Horzum, “Belediye Başkanı Osman Zolan tarafından denizi olmayan bu şehre halk plajı vaadi verildi. Vaadi ilk duyduğumda 'Bu kadar da olmaz!' demiştik. Bugün gördük ki, belediye başkanımız bir vaadini daha yerine getirmiş! Yağışlar sonrası kentimizin dört bir yanını plaja çevrildi. Vatandaşlarımız en işlek caddelerde karşıdan karşıya geçmek için yüzmek zorunda kaldı” dedi.

ARPACI, “BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA”

Bir başka eleştiri de CHP’nin yeni milletvekili Şeref Arpacı’dan geldi. Arpacı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Yağan yağmurlar, alt yapının yetersizliği nedeniyle ilimizde sele neden oldu. Alt yapının yetersizliği bardağı taşıran son damla misali yolları taşırdı. Umarım taşkından zarar gören hemşehrilerimizin yaraları en kısa sürede sarılır.” İfadelerini kullandı.

CUMA ve CUMARTESİ GÜNÜNE DİKKAT

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada sağanak yağmurun Cuma ve cumartesi günü de  devam edeceği bildirilerek vatandaşın olası su baskınlarına karşı dikkatli olması konusunda uyarı yapıldı.