12 KENTTE AV YASAĞI SONA ERDİ

Üreme dönemine giren sazan, kadife, siraz, yayın ve tatlısu kefali için 1 Mart’ta başlayan av yasağı 12 kentte sona erdi. DENOLDER Başkanı Mustafa Yalçın, amatör ve sportif avcılara çağrıda bulunarak, sürdürülebilir avcılık için boy ve günlük adet limitlerine uyulmasını istedi.

Sazan, kadife, şiraz, yayın ve tatlısu kefali avcılığında 1 Mart’ta başlayan yasak, Adana, Antalya, Aydın, Denizli, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kilis, Manisa, Mersin, Muğla ve Osmaniye illerinde sona erdi. İç sulardaki bu türlerin üreme dönemine girmesi nedeniyle başlayan yasaklar 1 Haziran itibariyle kalktı. Ticari ve Amatör Avcılığı Düzenleyen Tebliğlere göre iç sulardaki bu türler için diğer kentlerde 15 Haziran’a kadar yasak sürecek.

DENOLDER UYARDI

Denizli Amatör ve Sportif Olta Balıkçıları Derneği (DENOLDER) Başkanı Mustafa Yalçın sürdürülebilir avcılık için açık dönemde boy ve günlük adet limitlerine mutlaka uyulması çağrısı yaptı. Yalçın, “Amatör ve sportif avcılar yasakların kalkmasını bekliyordu. İç sularda en çok avcılığı yapılan tür sazan balığıdır. Sazan balığında asgari boy limiti 40 santimetre ve bir amatör balıkçı en fazla 5 adet sazan balığı yakalama hakkına sahiptir. Bu limitler dahilinde vicdanımızla avlandığımız sürece olta balıkçılığı ayakta kalacaktır” ifadelerini kullandı.

İNSANLAR BU HOBİDEN MAHRUM KALMAMALI

Avlakların ve sucul yaşamın korunması gerektiğinin altını çizen Yalçın; “İl ve ilçe müdürlükleri gerekli hassasiyeti gösteriyor. Bizleri yalnız bırakmıyorlar. İçinde bulunduğumuz mevsim şartları nedeniyle balıkların üreme dönemleri gecikebiliyor. Böyle durumlarda bilinçli av yapan herkese görev düşüyor. Amatör ve sportif avcıların amaçları hiçbir zaman eve balık götürmek olmadı. Bu sporu bir hobi olarak yapan bilir. Paha biçilemez bir zevk ve huzur verir. Dernek olarak insanlara bu sporu sevdirmek için çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu.