ÇARDAK OSB’DE YATIRIMLAR HIZLANIYOR

Uzun yıllar atıl kaldıktan sonra yatırımların başladığı Çardak Organize Sanayi Bölgesi’nde son dönemde yeni fabrikaların inşaatları sürüyor. 13 firmanın yatırımını tamamlayıp üretime başladığı Çardak OSB’de 9  fabrikanın inşaat halinde olduğunu söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Okan Konyalıoğlu, 39 parselin proje aşamasında olduğunu açıkladı.

İstihdamın artmasından ihracatın büyümesine, katma değerli üretimden markalaşmaya Denizli’ye ve bölgeye yeni bir değer katacak Denizli Çardak Organize Sanayi Bölgesi (OSB), 3 milyon 255 bin 787 metrekare toplam alana sahip. 2 milyon 743 bin 456 metrekare alanda 89 sanayi parseli bulunan Çardak OSB’de  13 firma yatırımı tamamlayarak üretime başladı.

Üretime başlayan fabrikalar bölgede ekonomik hareketliliği artırırken,  9 firma üretime geçmek için tesis inşaatını sürdürüyor. 39 firma ise yatırıma başlamak için proje aşamasında. Çardak OSB’de şu anda  araç filtresi, okul gereçleri, asansör, asansör rayı, prefabrik, kauçuk, demir-çelik, tekstil, ahşap sektörlerinde firmalar üretim yapıyor.

Katma değerli ürün ve markalaşma çalışmaları hızlandı

Çardak OSB Yönetim Kurulu Başkanı Okan Konyalıoğlu, farklı sektörlerdeki markaların üretim üssü haline gelecek Çardak OSB’nin Türkiye’nin her bölgesinden çektiği yatırımlar ile katma değerli ürün ve markalaşma yolunda hızlı adımlarla ilerlediğini ifade etti. Özellikle geleneksel fason üretim anlayışının pandeminin de etkisiyle çok hızlı bir dönüşüme girdiğini, yeni nesil fason veya ikinci nesil fason diyebileceğimiz katma değerli üretim becerisinin oluşmasının ve markalaşmanın bu değişimin başarısında ana reçete olduğunu vurgulayan  Konyalıoğlu, Çardak OSB’ye gelen yatırımların bu yeni dinamiklere uyumlandığını, uluslararası üretim normlarında örnek bir OSB olacaklarını söyledi.

Sanayicilerimizin büyüme stratejileri için önleri açık

Döngüsel Ekonomi Eylem Planı ile yeşil ekosistem oluşturulmasını amaçladıklarını söyleyen Konyalıoğlu, projesini hazırladıkları arıtma tesisi için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan 3 yılı ödemesiz, 13 yıl vadeli kredi tahsisi yapıldığını, günlük 6 bin metreküp kapasiteli atıksu artıma tesisi yapacaklarını, ayrıca Rüzgar Enerji Santrali (RES) projesini hayata geçirmek istediklerini belirtti.

Çardak OSB içindeki parsellerin en küçüğünün 20 bin metrekare  olarak planlandığını ve bu çerçevede bölgede yer alan diğer OSB’lere göre yatırım alanlarının büyük olduğunu ifade eden Konyalıoğlu, bu büyük arazilerin sanayicilerin geliştirecekleri yatırım projeleri için uygun zemin hazırladığını söyledi.

Bölgeyi cazibesi olan bir yaşam merkezi haline getirmek istiyoruz

“Çardak OSB, Çardak ve Bozkurt ilçelerini içine alan yaklaşık 40 bin nüfus barındıran Hambat Ovası’nda yer almaktadır. Yönetim Kurulu olarak, çalışanlarımıza aileleri ile birlikte OSB dışında bir yaşam alanı oluşturulması için fizibilite çalışmalarına başladık. Bölgemizde çalışacak beyaz ve mavi yaka personel için OSB Yaşam Kent olarak planlanacak sahada konut alanları, yeşil alanlar, spor alanları, dinlenme ve yeme-içime alanları olacak” diye konuşan Konyalıoğlu, Çardak OSB ile yaratılacak değerin ancak istekli ve nitelikli iş gücü ile sağlanabileceğini ve sürdürülebilir olacağını, bu iş gücünü bölgeye çekmek için özel gayret içerisinde olduklarını belirtti.