DENİZLİ YANGIN SEZONUNA HAZIR

​​​​​​​​Mayıs ayında beklenenin üzerinde görülen yağışlar hayatı olumsuz etkilerken, kurumlar bir yandan da yaz aylarıyla ilgili hazırlıklarını sürdürüyor. Denizli Orman Bölge Müdürlüğü, bir yandan yağışlarla ilgili önlemler alırken bir yandan da yaz aylarında yaşanacak orman yangınları ile ilgili hazırlıklarını sürdürüyor.

Denizli Orman Bölge Müdürlüğü,  orman yangınlarıyla mücadelede kullanılan ilk müdahale aracı, arazöz ve su ikmal araçlarının denetim ve kontrolü ile yangın ekiplerinin 2023 yılı iş başı eğitimlerini  tamamladı. Orman Bölge Müdürü Ahmet Üçgül eğitimlerin açılışında tüm personele kolaylıklar dileyerek, yangınsız bir sezon geçirilmesi temennisinde bulundu.

Denizli Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 9 Orman İşletme Müdürlüğünde düzenlenen eğitimde orman yangınları temel bilgileri, yangınlara müdahale teknikleri, el aletleri, iş makineleri, pompa ve kişisel koruyucu donanımların kullanımı, genel iş güvenliği, haberleşme, yangın organizasyonu konularında teorik eğitim verildi.

Teorik eğitim sonrasında ise Elektronik Haberleşme ve Atölye Şefliği tarafından araç, malzeme kontrolleri edilerek araç ve el telsizlerinin bakımları yapıldı, ayrıca araç takip sistemlerinin yazılımları güncellendi.​