DENİZLİLİ MAXİJETT, TÜRKİYE'YE AÇILIYOR

İngiltere'den Denizli'ye dönen bilgisayar mühendisi Ramazan Varlıklı tarafından pandemi sürecinde artan kurye talebine yerel çözüm üretmek amacıyla kurulan Maxijett,  90 kurye ile 160 restorana hizmet veriyor. Kendi bünyelerinde geliştirdikleri yazılım ile restoranlara kurye çözümleri sunan Maxijett, elde ettiği başarının ardından ülke genelinde bayilikler vermeye başladı.

Türkiye'de eğitimini tamamladıktan sonra İngiltere'ye giden bilgisayar mühendisi Ramazan Varlıklı, 9 yıl yazılım şirketlerinde çalıştıktan sonra, “Ülkeme hizmet edeyim” düşüncesiyle 2016 yılında Denizli'ye döndü. Çocukluk arkadaşı Ali Kazakan'la birlikte cloudnesil  şirketini kurarak yurt dışındaki firmalara ileri bulut danışmanlık hizmeti vermeye başlayan Varlıklı, bir yandan da start-up projeleri geliştirmeye başladı. İş-Kur ile işbirliği yaparak 30'dan fazla yazılım uzmanı yetiştiren, doğalgaz dönüşüm sistemi, maxi dönüşüm ile atık dönüşüm sistemi, maxiloyal ile kampus içi para yönetim sistemi start-upları geliştiren Varlıklı, 2020 yılında Covid-19 pandemisi ile birlikte Maxijett'i kurarak kurye sektörüne adım attı.

Restoranları dolaşarak beklentilerini belirledi

Kendi bünyesindeki uzmanları ile yazılımını geliştiren Maxijett, Denizli'de çiçek, çikolata ve yemek dağıtım hizmeti vermeye başladı. Kentte restoranları tek tek dolaşarak beklenti ve taleplere göre yazılımı güncelleyen Maxijett, sıcak yemek kurye hizmetine odaklandı. Maxijett Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Varlıklı, 2,5 yıl süren çalışmalar sonunda 90 kurye ile 160 restorana sıcak yemek kurye hizmeti verdiklerini, sabah 09.00'dan gece 03.00'e kadar günde bin 500 adet teslimat sayısına ulaştıklarını söyledi.

Denizli'de 160 restorana hizmet veriyor

Kurye sektörünün çok zor ve çok dikkatli takip edilmesi gereken bir süreç olduğunu söyleyen Varlıklı, “Pandeminin başlamasıyla hareketlenen kurye sektörü için çözüm üretmek istedik. 2,5 yıl süren çalışmalarımız sonunda Denizli'de restoranlara sıcak yemek servisinde komple bir çözüm sunabilir hale geldik. Şu an 160 restorana geliştirdiğimiz yazılımın aplikasyonunu kurarak bir butona basarak paket siparişlerini uygun zamanda müşterisine teslim etmelerini sağlıyoruz. Teslimatların yüzde 87'sini 30 dakika içinde teslim ediyoruz. Maxijett olarak kuryelerin tamamını bünyemizde istihdam ediyor, motorlarını temin ediyor ve günde 8 saat çalışma şartı sunuyoruz. Geliştirdiğimiz yazılım siparişin alınmasından, yemeğin hazırlanışına, yola çıkışına ve müşteriye teslim edilmesine kadar anlık takip edilebiliyor” dedi.

Türkiye'ye açıldı

Sistemin şeffaf bir şekilde izlenebildiğine dikkat çeken Varlıklı, geliştirdikleri sistemle firmaların  yüksek kurye ve ekipman maliyeti, kurye izlenebilirliği,  yoğun saatlerde farklı lokasyonlardan gelen sipariş taleplerine cevap verme, paket başına düşen maliyetini düşürme çözümü sunduklarını açıklayan Varlıklı, “Artık sistemi tüm çözümleri sunabilir hale getirdiğimiz için Denizli dışına da kendi şubelerimizi kurarak ve bayilikler vererek açılma kararı aldık.  İzmir'de kendi şubemizi, Aydın'da bayiliğimizi açtık. Yut geneleinde şubeler açmayı planlıyoruz. Düzce şubemiz için görüşmelerde son aşamaya geldik. Bursa, Samsun ve Gaziantep'te bayilik görüşmelerimiz sürüyor. Bu yılın sonuna kadar 20 ilde bayilik vermeyi düşünüyoruz. 2024 hedefimiz ise en az 50 ilde Maxijett olarak kurye hizmeti vermek” diye konuştu.