E-TİCARETTE MARKA OLDU

Kütahya’da köy okulunda öğretmenlik yaparken mesleği bırakıp, 10 yıl iş hayatına ara veren Ebru Cuger, 8 yıl önce sosyal medyada hobi olarak başladığı e-ticarette kısa süre içinde ürün kalitesi, orijinal tasarımlar ve güvenle büyüyerek Denizli Concept markasını yarattı. Online pazarda yurt içinde  ayda 5 binden fazla ev, banyo ve mutfak tekstili ürünü siparişine yanıt veren Denizli Concept, 15 ülkeye de ihracat yapıyor.

Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra Kütahya’da köy okulunda iki yıl sınıf öğretmenliği yapan Ebru Cuger, tayini İstanbul’a çıkınca eşi Cengiz Cuger’le konuşup öğretmenliği bıraktı. Yeni iş kurma düşüncesini yaklaşık 10 yıl hayata geçiremeyen Cuger, 2015 yılında İstanbul’da yaşayan kız kardeşi ile küçük çaplı alımlar yapıp fotoğraflarını çekerek sosyal medyada yayınlayarak e-ticarete ilk adımı attı.

Sosyal medyayla başladı

Sosyal medyada başladıkları e-ticaretin zamanla gelişmeye başladığını söyleyen kadın girişimci Ebru Cüger, Denizli Concept’in büyüme hikayesini, “Sosyal medya hesapları sayesinde bir müşteri kitlesi oluştu. İnternet üzerinden bu iş yürüyünce, ‘Bu iş web sitesi üzerinden daha hızlı ve daha kolay olacak bizler için’ dedik.  Çünkü artık  o trafiği sosyal medyadan  kontrol etmek çok mümkün olmuyordu. Kendimize bir web sitesi hazırlayıp, bu şekilde bir yola girdik. O süreçte kız kardeşim şehir dışında olduğu  için yollarımızı ayırmak durumunda kaldık. Bir süre evden yürüttüm, sonra küçük bir yer tutup  taşındık. O süreçte kendisinden ürün aldığım Hakan Işlak beyden ortaklık teklifi aldım. Büyüyen hacim onun da dikkatini çekti ve onunla çok güzel bir teklif doğrultusunda ortaklık yapmaya karar verdik. İş bu noktalara kadar geldi” cümleleriyle anlattı.

Geniş ürün gamına sahip

Ev tekstili sektöründe geniş bir ürün gamına sahip olduklarını, ağırlıklı olarak peştamal, masa örtüsü, havlu, kurulama bezi gibi mutfak tekstil ürünleri, wellsoft battaniyeler, 4 katlı müslin ürünler, nevresim, çocuk tekstili ürünlerinin yurt içinde online pazarda satışını gerçekleştirdiklerini belirten Denizli Concept Genel Müdürü Ebru Cuger, “Ürünlerimiz  konusunda titiziz, dikkatliyiz. Müşteri ilişkilerine de aynı önem ve titizliği gösteriyoruz.  Sanırım bizim farkımız bu oldu. Müşteriye iyi kaliteli ürün sunmaya çalışıyoruz ve bunun için çok gayret ediyoruz. Bir kerelik satış değil sürekliliği olsun istiyoruz. Marka olma yolunda ilerliyoruz, marka olduğumuzu da düşünüyorum” diye konuştu.

Yurt içinde e-ticaret, yurt dışına ihracat

E-Ticarette kendi markalarıyla büyümek istediklerini,  online satışları sadece yurt içinde kendi web siteleri ve 6 pazaryerinde yürüttüklerini söyleyen Cuger, ayrıca  yurt dışında online satış yapan müşterilerine de ürün tedariği sağladıklarını belirtti. Amerika, İspanya, Azerbaycan, Dubai, Almanya başta olmak üzere 15 ülkeye ev tekstili ürünleri ihracatı da yaptıklarını ifade ederek, “Yurt dışında bu işi yapan müşterilere satış yaptığımız için perakende satışa yönelmedik. Offline ve online satış yapan  bayilerimize o bölgenin satış durumuna göre destek veriyoruz. Avrupa’da 10 tane online satış yapan bayimiz var, bunlara özerklik vererek çalışıyoruz.  Tasarım ve koleksiyon bazlı çalıştığımız içinde Türk Cumhuriyetleri  ve Ortadoğu’da mağazacılık yapan müşterilere de hizmet veriyoruz. Yurt içinde online pazarda kendi web sitemiz ve seçtiğimiz pazaryerleri aracılığıyla ayda yaklaşık 5 bin adet siparişe yanıt veriyoruz” dedi.

Ana stratejimiz marka bilinirliğini artırmak

Ürünlerin tasarımlarıyla kendisinin ilgilendiğini söyleyen kadın girişimci Ebru Cuger, Denizli Concept’in gelecek planlarını ve büyüme stratejisini, “Denizli Concept olarak hedefimiz daha çok üretmek, daha çok ihracat yapmak. Kaliteden ödün vermeden,  markamızla bunu başarmak istiyoruz. Kurumsallaşma ve markalaşma kanalında büyümeyi hedefliyoruz.  Bu zaten ciroyu beraberinde getirecek. Ana stratejimiz marka bilinirliğini artırmak. Denizli’de e-ticarette özel bir yerimiz var. Bu işe sıfırdan başlayıp,  hiç tekstille, e-ticaretle ilgili eğitimim,  bilgim olmadan bir kadın olarak başlamak ve belli bir noktaya gelmek bir başarı öyküsü aslında. Kendi sitesinden kendi markasıyla satış yaparak ilerleyen ilk 10 firma arasında olduğumuzu söyleyebiliriz” diyerek özetledi.