ARSA SATIŞI YARGIYA TAŞINIYOR

Merkezefendi Belediye Meclisi'nin dün yapılan oturumunda Şemikler Mahallesi'ndeki 8 bin metrekare ve Bereketler Mahallesi'ndeki  bin 700 metrekarelik ticari alanın satışı yönündeki karar yargıya taşınıyor. Merkezefendi Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Yavuz Aki, arsa satış kararının iptali için İdare Mahkemesine başvuracaklarını belirterek, Başkan Şeniz Doğan'a karardan vazgeçilmesi çağrısı yaptı.

Merkezefendi Belediyesi'nin dün yapılan haziran ayı ilk birleşiminde  yaşanan tartışmalar sonucu 15 hayır oyuna karşılık 23 evet oyuyla belediyeye ait  Şemikler Mahallesi'ndeki 8 bin metrekarelik konut alanı ile Bereketler Mahallesi'ndeki  bin 700 metrekarelik ticari alanın satışına karar verilmişti.

Tartışmalı oturumda Belediye Başkanı Şeniz Doğan, belediye hizmetlerinin aksamaması için arsaların satılmasını istediklerini, mevcut gelirlerin maaşları bile ödemeye yetmediğini belirterek, “Bu sene İller Bankası'ndan gelen para maaşları ödemeye bile yetmedi. Bilim merkezi projemiz var onu bitirmemiz gerek. Ayrıca Sümer'de üstyapı çalışmasını tamamlamalıyız. Bu noktaya gelene kadar ne yazık ki bütün kredi arayışlarımız sonuçsuz kaldı. Sürecin devam etmesi ve belediye hizmetlerinin aksamaması için bu satışı yapıyoruz” diye konuşmuştu.

İdare Mahkemesine taşınacak

Meclis toplantısında arsaların önceki yönetim tarafından belediyenin ve halkın geleceği düşünülerek satın alındığını belirten Ak Parti Grup Başkanvekili Yavuz Aki, satışta ısrar edilmesi halinde konuyu yargıya taşıyacaklarını söylemişti. Aki, mecliste satış kararının çıkmasının ardından konuyu İdare Mahkemesine taşımak için çalışmalara başladıklarını söyledi. Ak Parti Belediye Meclis Grubu ve Ak Parti Merkezefendi İlçe Yönetimi ile konuyu değerlendirdiklerini belirten Aki, “Meclis toplantısında konuyu yargıya taşıyacağımızı belirtmiştik. Satış kararı çıktı ve biz de kararı İdare Mahkemesine götürmek için karar aldı. Avukatlarımız gerekli hazırlıkları yapıyor” dedi.

Başka formül bulunsun

Arsalardan birinin belediye hizmet binası yapmak için satın alındığını ifade eden Aki, “Başkan Şeniz Doğan, belediye hizmetlerini yürütmek için başka bir yöntem geliştirsin. Farkılı formüller arayalım. Başkan yeniden borçlanma yetkisi alabilir. Arsalar borçlanma için ipotek gösterilebilir. Ama arsalar bir daha alınabilecek arsalar değil. Kararın uygulanmaması için mücadele edeceğiz” diye konuştu.