KOROFEST DENİZLİ BAŞLADI

​​​​​​​Bu yıl ikinci kez düzenlenen Denizli Okul Koroları Festivali başladı. Merkezefendi Belediyesi Çok Sesli Korosu da Korofest Denizli’de sahneye çıkacak.

Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan Korofest Denizli’nin açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Kültür ve Turizm İl Müdürü Turhan Veli Akyol, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, “Eğitim-öğretim yılının sonuna yaklaşıyoruz. Yılsonu etkinliklerimizin de şehrimizin dört bir köşesinde devam ediyor. Eğitimde marka şehir Denizli derken; çalışmalarımızı okul öncesinden ortaöğretime kadar bütüncül bir bakış açısı ile akademik, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal etkinliklerle birlikte yürütüyoruz. Gençlerimiz hayalleriniz olsun ve hayallerinizin peşinden koşun. Tüm bunları yaparken hepinizin bir hobisi olsun. Her yıl festivalimizin etki alanı genişliyor ve ilimiz sınırlarını da aşıyor. Tüm bunlar bir ekip işidir. Böylesine güzel bir etkinlik yaptığı için okulumuzu tebrik ediyorum” dedi. İki gün sürecek Okul Koroları Festivali’ne 35 ayrı koro kapsamında toplamda bin 300 korist katılıyor. 

Geçtiğimiz yıllarda Merkezefendi Belediyesi bünyesinde kurulan Çok Sesli Koro, birçok festivalde sahne alarak sanatseverlere keyifli anlar yaşatıyor. Merkezefendi Belediyesi Çok Sesli Korosu, bu yıl ikincisi düzenlenen Korofest Denizli’de sanatseverler ile buluşacak. Sevgi Utma şefliğindeki koro, 7 Haziran Çarşamba günü 15.15 ile 17.00 saatleri arasında Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde sahne alacak.