TAKSİTLENDİRME FIRSATINI KAÇIRMAYIN!

Denizli Ticaret Odası, gecikmiş aidat borçlarını yeniden yapılandırmayla kanunu ile  9 ay vadeye kadar taksitlendirilebiliyor. DTO Başkanı Uğur Erdoğan, 2022 yılı ve öncesine ait geçmiş dönem aidat borçlarını yapılandırabilme imkânı tanındığını belirterek üyelere 30 Haziran’a kadar sürecek uygulamadan yararlanmaları çağrısı yaptı.

Uygulama ile ilgili yazılı açıklama yapan Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, 12.03.2023 tarih ve 32130 sayılı Resmî Gazete’de yayınlanan 7440 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile, üyelere 2022 yılı ve öncesine ait geçmiş dönem aidat borçlarını taksitlendirerek ödeme imkânı tanındığını söyledi. 

Uygulama ile geciken aidat borçlarının asıllarını ödeyen üyelerden gecikme zammı tahsil edilmeyeceğini ifade eden Erdoğan, “ Üyelerimizin bu fırsattan yararlanabilmeleri için 30 Haziran 2023’e kadar odamıza başvurmaları gerekiyor.  Üyelerimizin bu imkândan faydalanmaları menfaatlerinedir. 2023 yılına dair yıllık ve munzam aidatlarının ilk taksitini de 5174 sayılı Kanun gereği 30 Haziran 2023 tarihine kadar ödemeleri gerekmektedir” dedi.

FORMU DOLDURMAK GEREKİYOR

Başvurular için internetteki https://www.dto.org.tr/7440-sayili-yapilandirma-basvurusu/ adresinde yer alan formun doldurulması, yapılandırma işlemi de internetteki https://ebelge.tobb.org.tr ya da https://www.turkiye.gov.tr adresleri üzerinden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği-Kimlik Doğrulama Hizmetleri-TOBB Oda/Borsa Üye Bilgi Sistemi kullanılarak, ilgili linkten peşin ya da taksitli seçeneğinin işaretlenmesi gerekiyor. yapılabilecek. Oda aidatı kapsamındaki gecikmiş borçlar, 9 ay vadeye kadar taksitlendirilebilecek. Ödemeleri ise https://uye.tobb.org.tr/hizliaidatodeme.jsp internet adresinden kredi kartı ile Denizli Ticaret Odası’nın banka hesaplarına havale ya da EFT işlemi ile açıklama kısmına ilgili üyenin oda sicil numarası girilerek yapılabilecek.