PERDELER SANAT İÇİN AÇILIYOR

Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 35.'sini düzenlediği Uluslararası Tiyatro Festivali tüm hızıyla sürüyor. Denizli halkının yoğun ilgi gösterdiği oyunlar kapalı gişe sahneleniyor. Birbirinden keyifli oyunlara ev sahipliği yapan tiyatro şöleni 10 Haziran’da sona erecek.

Büyükşehir Belediyesinin 1984 yılında başlattığı, bu yıl 35.’si düzenlenen Uluslararası Tiyatro Festivali sürüyor. Türkiye ile birlikte Kosova, Kırgızistan, Moldova ve Gürcistan'dan festivale katılan 17 tiyatro grubu Denizli’de sanatseverler ile buluşuyor.  Kent merkezinde Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi ve Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda sahnelenen oyunlar yoğun ilgi çekiyor.

Kent merkezinin yanı sıra Kocaeli Sırf Tiyatro Grubu Ferhat ile Juliet adlı oyunu Çivril’de, Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu, Radyo-yu Hümayun adlı oyunu Sarayköy’de sahneledi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun ilk kez festivalde görücüye çıkardığı Güzel ve Çirkin müzikali ise seyircilerden ve festivale katılım sağlayan herkesten tam not aldı.

10 Haziran’da sona erecek

Tarsus Şehir Tiyatroları’nın 10 Haziran Cumartesi günü sahneleyeceği Çirkin adlı oyunu ile perdelerini kapatacak festivaldeki oyunlarla ilgili ayrıntılı bilgi ve rezervasyona https://tiyatro.denizli.bel.tr/e-bilet ile Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi ve Çatalçeşme Oda Tiyatrosu gişesinden ulaşabilirsiniz.

FESTİVAL PROGRAMI ŞÖYLE:

8 Haziran Perşembe

Gürcistan Heydar Aliyev Tbilisi State Professional Azerbaijani Drama Theatre

Morphine

Saat: 15.00

Çatalçeşme Oda Tiyatrosu

Kırgızistan State Youth Theatre

Uchur Mother Deer

Saat: 20.30

Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi – Fatma Yıldız Salonu

9 Haziran Cuma

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu

Kafkas Tebeşir Dairesi

Saat: 20.30

Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi – Fatma Yıldız Salonu

10 Haziran  Cumartesi

Bursa Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü

Bernarda Alba’nın Evi

Saat: 15.00

Çatalçeşme Oda Tiyatrosu

Tarsus Şehir Tiyatroları - “Çirkin”

Saat: 20.30

Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi – Fatma Yıldız Salonu