OTOMOBİL ŞARJ İSTASYONLARI YAYGINLAŞIYOR

​​​​​​​Otomobil endüstrisinde elektrikli araçların kullanımının yaygınlaşması ile birlikte, şarj istasyonları da ülke genelinde artıyor. Akaryakıt istasyonları, karayolları üzerinde tesislerinde şarj üniteleri yaygınlaşmaya başlarken, bazı işletmeler de müşterilerine daha iyi hizmet vermek için bünyelerinde şarj istasyonları kuruyor. Denizli’de de farklı konseptiyle dikkat çeken Şiir Butik Otel, bünyesinde şarj ünitesi kuran ilk şehir oteli oldu.

Elektrikli araçların yaygınlaşması ve yerli otomobil TOGG’un yollara çıkmasıyla birlikte şarj istasyonları da gündeme gelmeye başladı. Denizli’de 2011 yılında hizmet vermeye başlayan ve farklı konseptiyle dikkat çeken Şiir Butik Otel, otelde kalan misafirleri ve elektrikli otomobillerini şarj etmek isteyen sürücüler için şarj ünitesi kurdu.

Acıpayam Yolu üzerinde şiirlerle süslü 52 oda, 105 yatağı ile 12 yıldır hizmet veren Şiir Otel, misafirleri ve sürücüler için bünyesinde  şarj istasyonu kuran Denizli’nin ilk şehir oteli oldu. Genel Müdür Yusuf Kaya, misafirlerinin ihtiyaçları ve gelişen teknoloji ile ortaya çıkan talebi karşılamak için elektrikli şarj ünitesini hizmete aldıklarını söyledi.

Şarj ünitesinden otelde konaklayan misafirlerin yanı sıra elektrikli otomobil sahibi diğer sürücülerin de yararlanabildiğini söyleyen Kaya, “Kurduğumuz ünite aracın kapasitesine göre 2-4 saat arasında tam dolum yapıyor. Bu sürede kullanılan enerji belirlenerek kartla ödeme yapılıyor. Son dönemde elektrikli araçların yaygınlaşmasını ve gelen talebi dikkate alarak şarj ünitemizi kurduk.  Şarj ünitesine sahip ilk şehir oteli olarak farkındalık oluşturduğumuzu düşünüyorum. Şarj ünitelerini önümüzdeki dönemde farklı alanda bir çok yerde görmeye başlayacağız” dedi.