BAŞARI ÖYKÜSÜNÜ KALEME ALDI

​​​​​​​Denizli’nin sektöründe öncü kuruluşlarından Mercan Kimya’nın Yönetim Kurulu Başkanı ve Denizli Genç İş İnsanları Derneği Kurucu Onursal Başkanı Gültekin Okay Salgar, hayatında iz bırakan anıları ve tecrübelerini Başarmak Uğruna isimli kitapta kaleme aldı. Geliri ihtiyaç sahibi kız çocuklarının eğitimine bırakılacak kitabın tanıtımı DEGİAD Sadık Emre Çaputçu Yönetim Binası’nda gerçekleştirildi.

Türkiye’nin ilk parafin üreticilerinden Mercan  Kimya’nın Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Okay Salgar’ın hayatında iz bırakan anıları ve tecrübelerini  anlattığı Başarmak Uğruna isimli kitabının lansman toplantısı kurucusu ve Onursal Başkanı olduğu Denizli Genç İş İnsanları Derneği’nde yapıldı.

DEGİAD Sadık Emre Çaputçu Yönetim Binası’nda gerçekleştirilen lansmana  DEGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Urhan, GESİFED Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Mersin, DEGİAD eski başkanları Zekai Zeytinci, Bekir Urganlıoğlu, Ufuk Semercialbaz, DEGİAD Yönetim Kurulu üyeleri, Salgar’ın ailesi ve genç iş insanları katıldı. Etkinliğe katılanlara kaleme aldığı Başarmak Uğruna isimli kitabı imzalayan Salgar, genç iş insanlarına da hayatından önemli kesitleri anlattı, başarmak için nelere dikkat etmeleri gerektiğini dile getirdi.

Gençlere rehber olacak

Anadolu’nun 500 Büyük Firması listesinde de yer alan Mercan Kimya’nın kuruluş sürecine de kitabında yer veren Salgar, başarının sırrını tüm zorluklar ve olumsuzluklara rağmen çalışmak olarak özetledi. Denizli Lisesi’ni bitirdikten sonra olumsuzluklar nedeniyle tren bileti ve 100 Alman Markı ile Almanya’ya gittiğini, dilini bilmediği bir ülkede çalışarak üniversite eğitimini tamamladığını söyleyen Salgar, kitabı gençlere ışık  ve rehber olması için kaleme aldığını söyledi.

Geliri kız çocuklarını eğitime

DEGİAD Başkanı Hakan Urhan ise, kitabın gelirinin ihtiyaç sahibi kız çocuklarının eğitimine ayrılacağını belirterek, “Kurucu Onursal Başkanımız Gültekin Okay Salgar’ın tecrübelerini içeren kitap biz genç iş insanları için bir rehber olacak. Ayrıca geliri kız çocuklarımızın eğitiminde kullanılacak. Böylesine güzel bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.