REHBERSİZ TUR OTOBÜSLERİNE CEZA

Pamukkale ve Akköy'de turist taşıyan otobüs ve servis araçları denetlendi. Rehbersiz faaliyet gösteren tur otobüsleri ile belgesi eksik olan acentelere ceza kesildi.

MUSTAFA DEĞİRMENCİOĞLU

Pamukkale ve Akköy bölgelerinde turizm acentelerine bağlı turist taşıyan otobüs ve servis araçları denetimden geçirildi. Durdurulan araçlar denetlenerek acente ve çalışanların belgeleri kontrol edildi.

Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Aydın Turist Rehberleri Odası (ATRO), Turist Rehberleri Odaları Birliği (TUREB) ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Pamukkale Bölge Temsil Kurulu (BTK) işbirliği ile gerçekleştirilen denetimde 7 rehbersiz tur faaliyeti, 2 belgesiz acentecilik faaliyeti, 1 sözleşme yapmayan rehber, 2 zorunlu sağlık ve seyahat sigortası yapmayan acente ve 4 acente belge eksikliği tespit edildi. Denetimde mevzuata uygun hareket etmeyenler hakkında idari para cezası kesildi.
TÜRSAB Pamukkale Bölge Temsil Kurulu Başkanı Turan Köseoğlu, denetimlerde mevzuata aykırı hareket edenler hakkında valilik tarafından işlem yapıldığını, tekrarı halinde daha ağır yaptırımların uygulandığını kaydetti.

REHBERSİZ TUR OTOBÜSLERİNE CEZA