17.8 MİLYON LİRA AKSESUAR CEZASI

Bakanlık, bayilerin müşterilerden resmi fiyat listesi dışında ekstra ödemeler talep etmesi ve aksesuar alımlarını zorlaştırması gibi şikayetleri inceledikten sonra bu konuda ilk cezayı uyguladı. Ek ödeme talep eden bayilere de ceza verilmeye başlandı.

 

Ticaret Bakanlığı, otomotiv piyasasında stokçuluğu önlemek için yeni araçlara yönelik 6 aylık ve 6 bin kilometrelik kısıtlamalar getirmiş, bu kuralları ihlal edenlere bugüne kadar toplamda 35 milyon 110 bin lira para cezası uygulandı.

Ticaret Bakanlığı, bayilerin resmi liste dışında ek ödemeler talep etmesi ve aksesuar alımını zorunlu tutmaları ile ilgili halk arasında yaşanan şikayetleri de değerlendirdi ve bu konuda da ilk cezasını verdi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, iki farklı müşteriyi aksesuar alımına zorlayan bir bayiye 17 milyon 834 bin lira idari para cezası uygulandığı belirtildi.

Açıklamada, düzenlemelere uymayan otomobil bayilerinin tespit edildiği ve bu bayilere ağır idari para cezaları ve gereken yaptırımların uygulanacağı ifade edildi."