YENİ ASGARİ ÜCRET BELİRLEME TARİHİ NETLEŞTİ

​​​​​​​Asgari Ücret Tespit Komisyonu, gelecek dönem asgari ücretini belirlemek üzere ilk toplantısını yaptı. TÜRK-İŞ Heyeti Başkanı Veli Solak, toplantı sonrasında yeni asgari ücretin bayramdan önce belirleneceğini ifade etti.

Asgari Ücretin Yeni Dönemi İçin İlk Toplantı Gerçekleşti

Temmuz ayında uygulanacak yeni asgari ücreti belirlemek amacıyla, Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, işçi ve işveren temsilcilerinin teknik heyetleri yer aldı. İşveren heyetini TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, işçi heyetini ise Veli Solak temsil etti. Toplantının gündeminde, sürecin işleyişi ve çalışma takvimi yer aldı.

Yeni Asgari Ücretin Bayramdan Önce Belirlenmesi Hedefleniyor

TÜRK-İŞ’e bağlı Haber İş Genel Başkanı Veli Solak, toplantının ardından yaptığı açıklamada, yeni asgari ücretin bayramdan önce belirlenmesi hedeflendiğini vurguladı. Solak, yeni toplantıların tarihinin ise henüz belirlenmediğini belirtti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, sürecin ilerleyişine bağlı olarak tarafları bir sonraki görüşme için çağıracak.

Mevcut Asgari Ücret Ne Kadar?

Mevcut asgari ücret, brüt olarak aylık 10 bin 8 lira, vergi ve kesintiler düştükten sonra net 8 bin 506 lira 80 kuruş olarak belirlenmiş durumda. İşverene maliyeti ise bir işçi için toplamda 11 bin 759 lira 40 kuruş. Bu tutarın 10 bin 8 lirasını brüt asgari ücret, 1551 lira 24 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 200 lira 16 kuruşunu ise işveren işsizlik sigorta fonu oluşturuyor.