MABEL MATİZ VE MELİKE ŞAHİN’İN DENİZLİ KONSERLERİ İPTAL EDİLDİ

Elle Style Awards Ödül Töreni’nde yaptıkları konuşmalar ile gündeme oturan Mabel Matiz ve Melike Şahin’in Denizli’de vereceği konserler iptal edildi. 

 

Mabel Matiz ve Melike Şahin’in Elle Style Awards Ödül Töreni’nde yaptığı konuşmanın yankıları devam ediyor. Aldıkları ödülü LGBT+’lara armağan eden Mabel Matiz ve Melike Şahin’in konserleri birer birer iptal ediliyor. 

Son olarak iptal edilen konserler listesine Denizli de eklendi. Özel bir organizasyon şirketi tarafından düzenlenen konserler 19 Haziran ve 30 Haziran'da Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlenecekti. Konserlere gelen tepkiler üzerine Denizli Büyükşehir Belediyesi, 14 Haziran günü sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada  konserlerin belediye tarafından değil özel bir şirket tarafından organize edildiğini duyurmuştu.

mabel matiz melike şahin

Denizli Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesabından bugün yapılan duyuruda; 19 Haziran tarihindeki Mabel Matiz ve 30 Haziran’da gerçekleştirilecek Melike Şahin konserinin iptal edildiği belirtildi. 

mabel matiz melike şahin

NE OLMUŞTU?

Elle Style Awards Ödül Töreni’nde Mabel Matiz de ödül alanlar arasındaydı. Matiz ödül konuşmasında “Ödülümü uzun yıllardır her türlü baskı ve sınırlandırmaya rağmen kendilerini cesurca, inatla ortaya koyan, varlıklarını korkusuzca haykırmaya devam eden ve bu cesaretleriyle bana her zaman çok büyük ilham olan Türkiyeli LGBTİ+’lara ithaf ediyorum” demişti. 

Yılın Stil Sahibi Müzisyeni Ödülü'nü ise Melike Şahin almış, konuşmasında “Bu topraklarda bir gün kimi sevdiğimiz, kimi öptüğümüz, neremizi açtığımız, neremizi örttüğümüzle yargılanmadığımız, linçlenmediğimiz; sadece insan olduğumuz için yan yana durmaktan dayanışmaktan gelen mutluluğu tadabildiğimiz günler gelecek, buna inanıyorum. Bunu hep beraber yapacağız. Bütün kız kardeşlerim, bütün lubunyalar… İncinmiş her yerimizi şefkatle sarmalayacak güce sahibiz bunu biliyorum. Ödülümü, hak ettiğimiz dik gülüşlere ve ödediğimiz bedellere adıyorum” cümlelerini kullanmıştı.