AŞIRI YAĞIŞLAR SONRASI DSİ’DEN TAŞKINLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI

Devlet Su İşleri (DSİ) 21. Bölge Müdürlüğü, Denizli'de taşkınların yaşandığı dere ve çaylarda temizlik ve yatak genişletme çalışmaları yapıyor.

MUSTAFA DEĞİRMENCİOĞLU

DSİ 21. Bölge Müdürlüğünce Denizli'de taşkınla mücadele çalışmaları yürütülüyor. İki hafta önce meydana gelen ve 100 yılda bir yaşandığı bildirilen sel afetinin yaşandığı bölgelerde çalışma yapan DSİ ekipleri, Pamukkale ilçesine bağlı Haytabey, Karahayıt ve Akköy mahallelerinden geçen Uzunpınar deresinde biriken rüsubatların temizliği ve yatak genişletme çalışmalarını sürdürüyor.

AŞIRI YAĞIŞLAR SONRASI DSİ’DEN TAŞKINLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI

DSİ ekipileri Acıpayam ilçesine bağlı Köke ve Çakır mahallerinden geçen Dalaman Çayında da biriken rüsubatların temizliği ve yatak genişletme çalışmaları gerçekleştiriyor.

Öte yandan "Denizli Çürüksu Çayı Islahı" yapım işinin sözleşmesi, DSİ 21. Bölge Müdürü Emrah Köleoğlu tarafından 15 Haziran'da imzalandı. İmzalanan sözleşme kapsamında; Çürüksu Çayında taş tahkimat çalışması ile 6 bin 300 metre yatak ıslahı ve 7 adet betonarme menfez (yan dere bağlantısı) yapılacak. Sözleşme bedeli 37 milyon 55 bin lira olup, işin süresi 700 takvim günü olarak belirlendi.

AŞIRI YAĞIŞLAR SONRASI DSİ’DEN TAŞKINLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI