VAN'DAKİ PAMUKKALE SEZONU AÇTI

Denizli’nin beyaz cenneti Pamukkale’ye benzerliğiyle dikkat çeken Van’daki travertenler, yeni sezonda misafirlerini ağırlamaya başladı. Vadi Doğa Sporları Kulübü üyeleri ile doğaseverler, Van’daki travertenleri ziyaret etti.

Denizli’nin incisi Pamukkale’yi anımsatan Van’ın Başkale İlçesi’ndeki travertenler, misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Vadi Doğa Sporları Kulübü üyeleri, bu hafta da Van'ın ve ilçelerinin doğal güzelliklerini tanıtmak için etkinlik düzenledi.  Kulüp üyeleri Başkale ilçe sınırları içerisinde bulunan peribacaları ile travertenleri gezdi.

 Doğaseverlerin ilk durağı; Yavuzlar Mahallesi’ndeki Vanadokya adıyla ünlenen peribacaları oldu. Burada bol bol fotoğraf çeken doğaseverler daha sonra Pamukkale'yi andıran doğa harikası Başkale travertenlerini gezdi. Henüz çok fazla bilinmese de travertenlerin bulunduğu Dereiçi Mahallesi'nde yaşayanlar buranın da Pamukkale gibi hak ettiği ilgiyi görmesini istiyor.

van pamukkale

Geziye 71 kişi katıldı

Güzel bir etkinliğe imza atıklarını ifade eden Vadi Doğa Sporları Kulübü Üyesi Mahmut Çelik, “71 kişilik bir doğasever grup ile bu tabiat güzelliklerini gezdik. Katılımcılar Van'daki bu tabiat güzelliklerinin yeteri kadar değer görmediğinden ve yeterince tanıtılmadığı kanaatinde olduklarını ifade ettiler. Kendileri de Vadi Doğa Kulübü üyeleri olarak Van'daki gerek tarihi, gerek turistik ve gerekse doğal güzellikleri bu geziler, doğa yürüyüşleri, dağ tırmanışları gibi etkinliklerle tanıtıyoruz" dedi.

En kalıcı eğitimin yaparak ve yaşayarak elde edildiğinin altını çizen Çelik, “İnsanların doğa, çevre, yaşam kültürlerini geliştirmeleri için bu tür etkinliklere daha fazla iştirak etmeleri gerektiğini ifade ediyoruz. Biz bu spor ve geziler aracılığı ile çevremizi nasıl temiz tutacağımızı değil, nasıl kirletmeyeceğimizi aşılamaya çalışıyoruz. Kirlenmeyen, kirletilmeyen bir çevrenin temizlenmeye ihtiyacı olmayacağını, gelecek nesillere kirletilmemiş bir yaşam alanı bırakmayı hedefliyoruz” diye konuştu.