YUMAKLI YAYLASI YAPILAŞMAYA AÇILDI

Beyağaç’ta doğal güzelliğiyle adından söz ettiren  92 bin metrekarelik Yumaklı Yaylası yapılaşmaya açıldı. Beyağaç Belediyesi’nin konaklama amaçlı taş ve ahşap ev yapma talebi Büyükşehir Belediye Meclisinden geçti. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Denizli’de turizmi çeşitlendirmek istiyoruz” dedi. 

Beyağaç’taki Yumaklı Yaylasının yapılaşmaya açılması talebi Beyağaç Belediyesi’nin isteğiyle Denizli Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşüldü. Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan alan için imar değişikliği talebi isteyen ilçe belediyesi bölgeyi yayla turizmine kazandıracağını açıkladı. Kırsal turizm amaçlı bölgede ahşap ve taş konaklama alanları yapılacağı, ayrıca ulaşım için yollar yapılacağı kaydedildi.

Konuyu meclis gündemine taşıyan Bayındırlık Komisyonu raporunda yapılaşmaya açılmak istenen alanın Beyağaç Belediyesi’nin mülkiyetinde olduğu, yapılaşma ve bitki örtüsüne sahip olmadığı, tarla vasfında olduğu kaydedildi. Bölgenin imar durumu değiştirilerek kırsal turizm alanı olarak belirlenmesi talep edildi. 

‘EKOLOJİK YAPIYA ZARAR GELEBİLİR’

CHP Grup Başkanvekili Himmet Keysan, bölgedeki vatandaşlarla görüştüğünü belirterek; “Ekolojik yapıya zarar gelebilir. İlçenin önemli bir su kaynağına yakın. Yıllar önce burası göçebelerin hayvanlarını otlattığı bir yer. Buranın turizm alanı yapılmasını istemiyorlar” diye konuştu. 

denizli büyükşehir belediye meclisi

MÜLK BELEDİYENİN

Maddeye ilişkin konuşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise; “Burası Beyağaç Belediyesi’na ait bir mülk. Şahsa ait değil. Ekoturizm son dönemlerde gelişen bir sektör. Yayla turizmi de aranan boyutta. Ekonomisi itibarıyla baktığımızda bir çok ilçede böyle alanlar belirledik. İlçelerimize ve şehrimize katma değer yaratsın, bölge bundan faydalansın diye kararlar aldık. Bu güzergah açısından önemli. Eskiden Beyağaç son duraktı. Geldiğin yoldan geri döndüğün bir ilçeydi. Muğla ve Köyceğiz bağlantı yollarını yaptık. Sahile gelen turizmi şehrimiz Denizli ile bağlantı imkanı oluşturduk” ifadelerini kullandı. 

YAYLA TURİZMİ KONUSUNDA ADIMLAR ATILDI

Zolan, Çameli’de yayla turizminde önemli adımlar atıldığını belirterek,”Şu anda Fethiye’den Çameli’ne yaylı turizmi konusunda adımlar atıldı. Çameli Fethiye’nin yaylası oldu. Beyağaç da başka bir sahil yerleşiminden bu gelişin önü açılmak amacıyla yapılmış. Burada yapılaşmaya baktığımızda 0,10 yapılaşma oranı. Ekoturizm boyutunda konu değerlendirilmeli. Topuklu Yaylası’nda da konaklama alanlarımız var. Hayvancılık tabi ki önemli ama burası mera değil. Denizli’de turizm çeşitliliği olsun istiyoruz. Kayak Merkezi’ni yaparken de teleferiki yaparken de bunu düşündük. Yayla turizminde iddialı bir pozisyonda olabilecek durumdayız” 

Daha sonra yapılan oylamada CHP ve İYİ Parti’li üyelerin 21 ret oyuna karşın AK Parti  ve MHP’li üyelerin 39 kabul oyu ile Yumaklı Yaylası’nda yapılaşma izni meclisten geçti.