KENT MÜZESİ İNŞAATINDA SÜRPRİZ GECİKME

Eski Endüstri Meslek Lisesi taş binalarının Kent Müzesi’ne dönüştürülmesi için 1 Şubat 2022 tarihinde başlanan inşaat 450 günlük süre tamamlanmasına rağmen bitirilemedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, gecikmenin nedenini meclis toplantısında açıkladı. 

Eski Endüstri Meslek Lisesi taş binalarının Kent Müzesi’ne dönüştürülmesi için çalışmalar 1 Şubat 2022 tarihinde başlamış, müteahhit firmaya işi tamamlaması için 450 gün süre verildiği açıklanmıştı. Kent Müzesinin inşaatı 450 gün geçmesine rağmen tamamlanamadı. Yaşanan gecikme Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında gündeme geldi. Çalışmaların hızla sürdüğünü belirten Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, CHP’li Taylan Kaplan’ın sorusu üzerine gecikmenin sebebini açıkladı.

denizli kent müzesi

ZEMİNDE SIVILAŞMA TESPİT EDİLDİ

Başkan Zolan,  zeminde sıvılaşma tespit ettiklerini belirterek; “Orada biraz gecikme yaşadık. Zemin sıvılaşması tespit edildi. Testler yapıldı, zeminin güçlendirilmesi gerektiği ortaya çıktı. Güçlendirelim ki, o yapılar yıllarca ayakta kalsın, şehrimize hizmet etsin. Sıvılaşmanın tespit edilmesinden sonra zemin güçlendirme işleri tamamlandı. Bir komisyonumuz var. Üniversitemizden, mimarlarımızdan oluşan bu komisyon orada müze içeriği ile ilgili çalışmayı belli bir noktaya getirdi. En kısa süre içinde açmayı planlıyoruz. Çalışmalar sürüyor” diye konuştu. 

Eski Endüstri Meslek Lisesi’ne ait tarihi taş binalara yapılan müze 2 bin 570 metrekare kapalı alana sahip olacak. Cumhuriyet döneminden Osmanlı’ya, kentin mutfak kültüründen Milli Mücadele’deki izlerine kadar çok sayıda kültür ve sanat eseri müze içinde yer alacak.