DEVLETİN BORULARI SEL SULARINA KAPILDI

DSİ’nin Kocadere, Irlıganlı ve Eldenizli’de yapımını sürdürdüğü hidrant sistemi için kullandığı boruların bir kısmı sel sularına kapıldı. Vatandaşlar boruların dere yatağına konulduğunu ileri sürdü. CHP Pamukkale Belediye Meclis Üyesi Serkan Tüğdür; “Çalışmalar sürüyordu. Sel boruların bir kısmını götürdü. 100’e yakın boru suyla akıp gitti” diye konuştu. 

Devlet Su İşleri’nin Irlıganlı, Kocadere ve Eldenizli’deki tarımsal alanlarının hidrant sulama sistemi ile sulanmasına yönelik projesi sürüyor. Bölgede geçtiğimiz gün yaşanan sağanak yağış mahalleye adını veren Kocadere’de sele dönüştü. Bu sırada çalışmalar sırasında dere kenarına istiflenmiş basınçlı sisteme ait boruların bir kısmı sel sularına kapıldı. Vatandaşlar boruların sel sularıyla sürüklenişini kameraya kaydetti. 

‘BORULAR DERE YATAĞINDAYDI’

sel pamukkale

Belediye Meclis Üyesi Serkan Tüğdür boruların yığın halinde bulunduğunu belirterek; “Bölgede çalışma yürütülüyor. Borular yığın halinde dere yatağında bulunuyordu. Çalışma yapılacaktı. Sel gelince boruların bir kısmını götürdü. 100’e yakın borunun sel suları ile gittiğini düşünüyoruz. Daha önce de ovadaki anız yangınları sırasında birkaç borunun da yandığını görmüştük” diye isyan etti. 

sel pamukkale

‘PROJE BİR AN ÖNCE BİTİRİLMELİ’

Hidrant sisteminin ova üreticileri için büyük önem taşıdığını belirten Tüğdür; “Çok iyi bir proje hazırlandı. Gökpınar’dan gelen su borularla ovaya taşınacak. Ovadaki tarım alanlarının verimine büyük katkı sağlayacak. Proje biraz yavaş ilerliyor. Bir an önce bitirilmesini istiyoruz. Normalde Kocadere diye anılan dere kuru bir dere. Sel dönemlerinde sel suyu geliyor onun dışında su bulunmaz. Yağışlar yoğun olunca derede sel oluştu. Boruların muhafaza edildiği yer yanlış” diye konuştu.