EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur ve emekli maaşlarına zamla ilgili yasal düzenlemeyi temmuz ayında Meclis'ten çıkarmayı düşündüklerini, en düşük memur maaşının 22 bin lira olacağını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, AK Parti Grup Toplantısı öncesi basın mensuplarına memur ve emekli maaşlarına zamla ilgili açıklamada bulundu. Bununla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı ile işbirliği halinde çalıştıklarını belirten Bakan Işıkhan, memur ve emekli aylıklarına zammın torba yasa teklifinde yer alacağını ifade etti.

Bakanlık bürokratlarının çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Bakan Işıkhan, "Hedefimiz torba yasada her tarafı, paydaşlarımızı memnun edecek bir sonuca ulaşmak. En düşük memur maaşının 22 bin lira olması ve emekli aylıklarında yapılacak iyileştirme torba yasada yer alacak." dedi.

'En düşük memur maaşının net mi 22 bin olacağı' sorusuna Bakan Işıkhan, "Zaten Cumhurbaşkanımızın seçim beyanı olduğu için de bunu biz torba yasada sunacağız. Meclis tarafından da kısa sürede geçmesini sağlayacağız. Şu an prosedüre bağlı kalmamız lazım ama Meclis tatile girmeden temmuz ayında çıkarmayı düşünüyoruz" dedi.