BAKAN'DAN İKİNCİ EL ARAÇ FİYATLARINA İLİŞKİN ÖNEMLİ AÇIKLAMA: FİYATLAR SIFIR ARAÇLARI GEÇEMEYECEK

Türkiye'deki ikinci el araç piyasasındaki son fiyat artışları, birçok vatandaşı zor durumda bırakıyor. İnternet üzerinden satılan birçok ikinci el araç, sıfır araçların fiyatlarını aşarak satışa sunuluyor ve bu durum geniş çapta tepki topluyor. Konu hakkında konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ikinci el araç fiyatlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gazetecilere açıklama yapan Bakan Bolat, ikinci el araç fiyatlarındaki yükselişle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bakan, internet üzerinden satılan ikinci el araçların fiyatlarının sıfır araç fiyatlarını geçemeyeceğini belirtti.

"Online Satış Platformlarıyla Görüşmeler Yapıldı"
Bakan Bolat, konuyla ilgili olarak tüm online satış platformlarıyla görüştüklerini belirtti. "Etkisini çok yakında göreceğiz" diyen Bolat, "Temmuz-Ağustos gibi fiyatlarda dengelenme bekliyoruz. Eğer fiyatlar dengeye oturmazsa, ek tedbirler alacağız" şeklinde konuştu.

"'6 Ay 6 Bin Kilometre' Kısıtlaması Uzatıldı"
Ticaret Bakanlığı'nın bugün yaptığı bir Twitter paylaşımında, otomotiv sektöründe uygulanan '6 ay 6 bin kilometre' kısıtlamasının 6 ay daha uzatıldığı belirtildi.