YEREL ESNAFI TERCİH EDİN!

​​​​​​​Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Erbeği, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşlara seslenerek, alışverişlerinde yerel esnafı tercih etmelerini istedi. Erbeği, “Yerel esnaftan  alışveriş yapalım ki, esnafımız ve sanatkarlarımız ayakta kalsın ” dedi.

Kurban Bayramı yaklaşırken bayram alışverişi de piyasaları hareketlendirdi.  Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Erbeği, halka çağrı yaparak bayram alışverişlerini yerel esnaftan yapmalarını istedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan DESOB Başkanı Erbeği, “Vatandaşlarımızdan bayram alışverişlerinde Birliğimize bağlı odalarımıza üye esnafımızı tercih etmelerini istiyoruz. Oda üyelerimiz Denizli’nin katma değerine fayda sağlayan işletmelerdir. Yani harcadığınız paraların kar olanlarının merkezi yerler ile başka illere gitmemesine özen gösterin. Esnafımızın bayram alışverişi ve böyle özel günlerdeki geliri, yıl boyunca yapılan satışlara destek olmakta ve özellikle işine yatırım yapmak için bir fırsat günleridir. Bu anlamda esnafımızın ve sanatkarlarımızın, gelecek nesillere aktarması, o mesleğin yaşatılması ve esnafımızın  kendini geliştirmesi için esnaf dayanışması yapalım” dedi.

Esnafımız sizin abiniz, ablanız, komşunuz

Denizli’de  artık esnafında internetten alışveriş imkanları sunduğuna dikkat çeken Erbeği, “Eğer hayatınızı çok etkilemeyecek ise aynı ürünü satan Birliğimize bağlı olan odalarımızın üyelerinden yapalım. Esnafımız sizin işyeri komşunuz, ev komşunuz, mahallenizin abisi, ablası, kardeşiniz. Bu sebeple bizler her zaman bir arada olan insanlarız. Nasıl ki iyi günde, kötü günde bir arada isek, bu özel günlerde de kendi esnafınızdan alışveriş yapmayı, ona destek olmayı şiar edinmeliyiz. Bu hassasiyete vatandaşlarımızın dikkat etmesini ve alışverişlerini özellikle kendileri yaparak, çocuklarımıza da yerli esnaftan alışveriş yapmasını öğretmeli, alıştırmalı ve gelecek nesillere bu kültürü aktarmalıyız” şeklinde konuştu.